ITP anual pentru masinile mai vechi de 12 ani

0 1.422

Lovitură pentru proprietarii de maşini mai vechi de 12 ani! De la 1 ianuarie, aceştia vor trebui să treacă de ITP în fiecare an.

Este principala prevedere a unei legi votată recent în Parlament şi care se află în prezent în De asemenea, legea modifică şi primul ITP pentru maşinile noi, care va trebui făcut o dată la 3 ani.
Aceste schimbări respectă o directivă europeană şi vor aduce o mai bună monitorizare tehnică a parcului naţional auto.

„Am constatat că parcul auto este într-o continuă îmbătrânire în aşa fel încât ITP-urile, Inspecţiile Tehnice Periodice vor fi efectuate la autoturisme mai vechi de 12 ani, la un an faţă de doi, iar pentru maşinile noi producătorul a luat nişte măsuri de extindere a garanţiei către cinci ani şi am intervenit şi noi şi acordăm ITP, primul ITP, la trei ani”, a mai spus George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român.
Cât costă ITP-ul pentru autoturisme
Fiecare staţie acreditată de RAR îşi stabileşte propriile tarife. Preţurile inspecţiei tehnice periodice variază de regulă între 80 şi 180 de lei, în funcţie de diverse criterii.

În prezent, ITP-ul pentru autoturisme este valabil doi ani, iar în cazul în care un şofer este prins în timp ce circulă cu ITP-ul expirat, acesta riscă amendă şi reţinerea talonului.

Pentru recuperarea talonului, şoferul trebuie să se programeze pentru efectuarea ITP-ului numai la RAR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata