ISJ a primit tichetele sociale. La nivelul județului sunt peste 18.000 de beneficiari

0 1.107

Cardurile în valoare de 500 de lei cu care părinții pot cumpăra rechizite și îmbrăcăminte pentru elevi au ajuns la sediul Inspectoratului Școlar Județean.

La nivelul județului Botoșani sunt peste 18.000 de beneficiari ale tichetelor.

„Tichetele sociale pentru sprijin educațional acordate la nivel național pentru copii din medii defavorizate au ajuns la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani de unde vor fi distribuite unităților de învățământ pentru 3192 preșcolari și 15138 elevi.

Valoarea acestor tichete sociale oferite pe suport electronic este de 500 lei, putând fi folosiți pentru achiziția de rechizite, dar și îmbrăcăminte sau încălțăminte cu care copiii merg la școală sau la grădiniță”, a anunțat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al ISJ.

Cardurile educaționale trebuie utilizate exclusiv pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei, potrivit OUG nr. 83/2023. Pe site-ul -ul Ministerului Fondurilor Europene apar mai multe informații despre tichete și utilizarea lor.

 

Nu sunt permise operațiuni de retragere de numerar sau preschimbare în numerar a celor 500 de lei și utilizarea lor în alte scopuri;

Pot fi folosite doar pe teritoriul României, doar în unitățile afiliate;

Nu se poate emite restul banilor în cash, la unitățile de unde se achiziționează rechizitele /articolele de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței;

Cât timp poate fi utilizată suma virată: în anul şcolar în care se acordă, pe perioada de valabilitate a tichetului social.

Cât timp este valabil tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educaţional: Tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educațional are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic.

Însă, sprijinul financiar de 500 lei se acordă o singură dată pentru un întreg an școlar, într-o tranșă unică. În funcție de evoluția veniturilor familiei, cei care au dreptul la această măsură de sprijin vor încasa sumele cuvenite pe tichetele pe suport electronic emise în acest an.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata