IPS Teofan alături de autorități și credincioși la manifestările dedicate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe

0 215

Înainte de începerea manifestărilor religioase dedicate Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul municipiului Botoșani, IPS Teofan a fost discutat cu primarul municipiului Cosmin Andrei și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

A devenit o tradiție ca IPS Teofan să fie alături de credincioșii botoșăneni la sărbătoarea prilejuită de hramul bisericii Sf. Gheorghe și a municipiului. După ce a discutat cu oficialii județului și municipiului alături de sute de credincioși IPS Teofan a participat la procesiunea de pe străzile municipiului.

Mâine de la ora 9.30 IPS Teofan va oficia alături de preoți, ierarhi și diaconi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

„Dragi botoșăneni!

Ne aflăm într-un moment de mare însemnătate spirituală, pregătindu-ne pentru una din cele mai mari sărbători creștine din calendarul ortodox dar și una din cele mai importante pentru noi, ca botoșăneni!

Mâine vom sărbători ziua închinată ocrotitorului orașului nostru, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință!

simio cosma

Pentru ca toți creștinii să se poată bucura în liniște de acest înalt moment spiritual, am avut onoarea să primesc vizita Înalt Preasfinției Sale Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru a pune la punct chestiuni administrative și organizatorice. 

Alături de voi, am întâmpinat astăzi racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv și ne-am bucurat de prezența ÎPS Teofan, care a oficiat Slujba Vecerniei. 

Tot împreună am participat la Procesiunea cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv. 

Împreună îmi doresc să participăm și mâine, la Sfânta Liturghie, la Biserica „Sf. Gheorghe”!”, spus primarul municipiului Cosmin Andrei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata