Investiții record într-o singură lună în județul Botoșani: 10 milioane de euro pentru 10 obiective în 9 localități

1 811

În luna februarie a acestui an, în județul Botoșani au fost demarate 10 obiective de investiții în 9 localități în valoare de 10 milioane de euro.

Ne respectăm angajamentele față de botoșăneni, așa cum am promis atunci când le-am cerut votul de încredere. La minciunile și manipulările repetate venite din partea PNL că nu se fac investiții în județul Botoșani sau că beneficiază doar primarii PSD, le răspundem cu fapte concrete din teren. În 2019, în luna februarie avem în Botoșani investiții pentru care urmează să înceapă lucrările pentru modernizarea infrastructurii rutiere, construcția de rețele de apă și canalizare, reabilitarea de cămine culturale și ridicarea de săli de sport. Din cele 9 localități în care vor începe lucrările, 3 primari sunt de la PSD, 4 de la PNL și 2 independenți. Așadar, orice persoană de bună credință poate să constate că nu a existat niciun criteriu politic pentru aprobarea finanțărilor, care au fost promovate de Guvern în acord cu nevoile fiecărei comunități locale”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

 

Obiectivele de investiții sunt realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, inițiat de PSD și prin Compania Națională de Investiții și prevăd: construcția a două săli de sport în comuna Mitoc, respectiv în comuna Stăuceni, modernizarea și extinderea Liceului Dimitrie Cantemir din Darabani, reabilitarea drumurilor sătești din comuna Vârfu-Câmpului, comuna Leorda și comuna Coșula, asfaltarea drumului principal și construirea a 12 podețe în comuna Concești, asfaltarea drumurilor de interes local din trei sate din comuna Suharău, înființarea unui sistem de apă în Havârna și reabilitarea căminului cultural din comuna Vârfu-Câmpului.

Este pentru prima dată când un guvern construiește bugetul țării pe baza programelor care răspund unor nevoi reale ale populației. Atât eu, cât și colegii mei parlamentari am prezentat ministerelor de resort problemele județului Botoșani și astfel s-a înțeles că avem nevoie de investiții în județul Botoșani și am primit o finanțare adecvată obiectivelor pe care le avem de realizat la nivelul fiecărei localități. Prin toate măsurile și programele pe care le-a implementat, actuala coaliție de guvernare PSD+ALDE are în vedere reducerea decalajului între zonele rurale și urbane de la nivelul fiecărui județ din țară”, a subliniat vicepreședintele PSD pentru Regiunea de Nord-Est.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicat de presa PSD Botoșani

1 Comentariu
  1. costache Spune

    Rămâi uimit de câtă iresponsabilitate dau dovadă.Să construiești un sistem de apă (probabil …potabilă) fără rețea de canalizare!Se estimează costul,se ia din bugetul primăriei 10% din cost,se face consultanța și proiectul cu firma agreată de partid,după care se va face implementarea proiectului.Se va începe prin depistarea sursei(surselor) de apă portabilă,care să corespundă organoleptic și chimic,să aibă debit suficient pentru populația satului.Știm că aceste măsuri implică multe costuri și de regulă,costul va fi mai mare decât estimarea.Un lucru este sigur,primăria plătește și vom vedea dacă……De ce nu se face concomitent și rețeaua de canalizare?Unde se va duce apa din rețea,dacă se va finaliza acest proiect?Câți săteni sunt amatori să se racordeze la rețea?Nimeni nu știe sigur.Sunt comune care au adus în sate apă potabilă,prin rețea de captare și distribuție și din lipsăă de clienți,rețeaua este nefolosită.Mai mult,în localitățile unde sunt clienți,rețeaua este „confiscată” de Nova Apaserv”….că este rentabil,pemntru societate.Întrucât majoritatea sătenilor au surse de apă proprii,cu hidrofor și fosă septică,aceștia s-ar racorda urgent la rețeaua de canalizare.Vor renunța ei la sursa de apă proprie,ca să aibă consum contorizat și plătit la prețul stabilit de alții!Chiar dacă ar exista voință,au oamenii posibilități materiale să suporte aceste costuri?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata