Investiţii de 3 milioane de euro în comuna Călăraşi. Primar Elena Vrajotis: „Împreună vom puteam dezvolta comunitatea noastră”

0 838

Comuna Călărași este una dintre comunele de pe malul Prutului la o distanţă destul de mare de reşedinţa de judeţ. Cu toate acestea localitatea a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare importantă. Elena Vrajotis este primarul inimos care şi-a dat interesul să rezolve problemele locuitorilor. Și pentru că a înțeles că soluția pentru dezvoltarea comunei sunt banii de la nivel central Elena Vrajotis alături de aparatul de specialitate din Primărie au scris și depus proiecte care să ducă la îmbunătățirea calității vieții tuturor călărașenilor. Potrivit spuselor acesteia nu a fost un mandat uşor, un mandar cu probleme dar un mandat în care Elena Vrajotis a ştiut să fie cu adevărat administrator al comunei Călăraşi. „Acest mandat a fost unul cu probleme, cu multe provocări, inclusiv această situaţie creată de pandemie. Cu toate acestea în ultimi doi ani am avut reabilitare şi extindere Şcoala Libertatea, reabilitare şi extindere Şcoala Pleșani, școală nouă la Călărași 2 la Ciornohal. Acum lucrăm la dispensarul medical, unde suntem în grafic cu execuția lucrărilor. Am recepționat canalizarea în cadrul proiectului de apă și stație de epurare în comuna Călărași. În satul Pleșani și Libertatea sunt la faza de licitație la care s-au prezentat zece firme și vom vedea care firmă va fi câștigătoare pentru a începe lucrarea. Am făcut și împietruirea străzilor. Am achiziționat din bugetul local o autospecială dar și camere de supraveghere pentru localitate” a mentionat Elena Vrajotis. Primarul comunei a mentionat ca s-au cautat solutii pentru atragerea a cat mai multe fonduri pentru comuna. „Proiectele derulate și implementate până acum au fost cu fonduri europene, prin PNDL, prin CNI și prin Agenția Fondului de Mediu. 135 miliarde de lei este valoarea acestor proiecte care contează pentru comunitatea noastră, pentru nevoile oamenilor. Pentru aceste proiecte s-a depus o muncă titanică atât eu dar și consilierii locali și toți cei din Primărie. Am făcut o echipă foarte bună și am lucrat la aceste proiecte doar pentru interesul populației din comuna Călărași.
Și pentru că a fost un an secetos pentru a veni în sprijinul oamenilor ce au animale au fost construite trei adăpătoare cu fonduri din bugetul local. Pentru că seceta nu a ocolit zona noastră pentru a veni în sprijinul oamenilor în 2019 a fost făcută prima adăpătoare pentru animale la solicitarea cetăţnilor din Libertatea. În această vară a mai fost făcută o adăpătoare în satul Pleşani iar acum o finalizăm şi pe a treia în Călăraşi. Animalele pot fi adăpate cu apă în mod permanent”, a spus Elena Vrajotis. Proiectele de viitor sunt numeroase, iar implementarea lor va duce la cresterea nivelului de trai al locuitorilor comunei. „În prezent noi mai avem proiecte care sunt aprobate și sunt în derulare. În acest caz aș menționa înființare rețea apă uzată în satele Pleșani și Libertatea, conectarea la Internet în comună dar și modernizarea iluminatului. Avem un proiect și pentru realizarea monografiei comunei. Vom achiziționa și tablete pentru copii și laptopuri pentru cadrele didactice. Pe linie culturală am înființat Ansamblul de dansuri populare cu care am participat la diferite competiții culturale. Am organizat și Ziua Comunei Călărași unde au fost premiați copii care au avut rezultate bune la școală, premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie” a mentionat Elena Vrajotis, ce a asigurat călărăşenii că vor găsi mereu un sprijin in ea. „Am experiență în ceea ce ține de dezvoltarea comunității noaste, pentru a face o adminstrație publică locală în interesul cetățeanului. Îi asigur pe toți călărășenii de toată bunăvoința mea ca această comunitate să meargă pe făgașul cel bun. Împreună vom puteam dezvolta comunitatea noastră în condiții decente, pentru un trai bun pentru fiecare în parte” a declarat Elena Vrajotis.


 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata