parlamentare sus
achitei top

INTERVIU – Cătălin Silegeanu: „Vreau să arăt oamenilor că am o viziune pe termen lung; Ca şi primar trebuie să ai o anumită atitudine, care să impună respect”

0 706

Intr-un interviu acordat ziarului electronic Infobt.ro candidatul independent la primaria municipiului Botosani, Catalin Silegeanu, a vorbit despre motivele ce l-au determinat sa candideze ca independent, care au fost greselile actualului primar Catalin Flutur, cum vede dezvoltarea municipiului, in ce fel si-a gandit campania si despre eventualele planuri privind alegerile parlamentare. Interviul, inclusiv in varianta video, mai jos:

psd parl jos

Domnule Silegeanu, ati fost intrebat de mai multe ori, si ati raspuns sub diferite forme. As vrea totusi sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: De ce ati candidat?

Candidez pentru ca imi doresc o schimare, pentru acest oras, imi doresc un oras modern, imi doresc un oras in care copiii mei sa ramana aici, sa-si intemeieze la randul lor o familie. Eu personal sunt satul de tot ceea ce inseamna partide politice, care timp de 30 de ani nu au facut nimic, pur si simplu s-au perindat prin anumite functii, si cam atat. Iar eu vreau sa aduc o schimbare, vreau sa fiu o alternativa la tot ceea ce inseamna partid politic. Motiv pentru care candidez independent. Vreau sa aduc acest oras la standarde europene cu o calitate a vietii crescuta. Si cred ca sunt in stare sa fac lucrul asta, mai mult ca sigur.

Ati publicat si pe Facebook, ati precizat de multe ori planul dvs. cum vedeti lucrurile sa se dezvolte municipiul Botosani, insa as vrea inainte de aceste planuri sa-mi raspundeti la intrebarea de ce ati plecat din PSD si de ce pe parcursul dvs. politic ati decis sa mergeti independent…

In primul rand nu am plecat din PSD, am fost exclus. Am fost exclus datorita ideilor mele, datorita telurilor mele, datorita felului meu de a fi, nu am fost de acord cu ceea ce se intampla acolo iar ei nu au putut accepta altceva. Un alt tip de om, care faca un alt tip de politica. In primul rand am fost pe listele eligibile ale Consiliului Local si nu am putut sa accept propunerea venita din partea PSD-ului in speta pe domnul Cosmin Andrei ca si primar al municipiului Botosani. Vreau sa va zic de ce. In 8 ani de zile ca si viceprimar dumnealui nu are nici o realizare. Am stat de vorba personal cu el la cateva sedinte si mi-am dat seama ca face aceeasi politica ca si celelalte partide. Adica, campania electorala nu este facuta personalizata pe fiecare oras in parte, in speta, personalizata pentru Botosani si iti vine de la Bucuresti la fel ca si sloganurile si toate comunicatele de presa. Am mentionat in nenumarate randuri inclusiv in presa, stiti si dvs. lucrul acesta, am criticat politicienii si toate partidele nu doar PSD iar ceea ce a pus, ca sa zic asa, intrebarea mea directa catre presedintele organizatiei doamna Doina Federovici daca exista intradevar un blat intre PSD si PNL. La acest blat stiti si dvs. la municipiu sa iasa Flutur iar la CJ sa iasa Doina Federovici. Dupa excluderea mea am primit foarte multe propuneri de la toate partidele politice sa candidez din partea lor, nu am vrut acest lucru, am vrut sa fiu independent, am vrut sa fiu un om pentru cetateni, pentru oameni pentru interesele lor. Nu am vrut sa candidez din partea unui partid sa fiu nevoit sa platesc tribut partidului pentru functia care mi se oferea. Ca si independent imi iau singur deciziile, pentru binele cetatenilor si pentru modernizarea acestui oras. Acesta este principalul meu tel si scop si acesta este motivul pentru care am candidat independent.
Nu este usor, sa stiti, care independent, practic intre trei luni de zile am pornit de la zero si acum conform unor sondaje sa zicem ca stau mai bine ca alte partide, singur mi-am dus si imi duc campania electorala. De asemnea vreau sa va zic ca au fost voci in piata in care am fost acuzat ca cineva imi scrie comunicatele. Nimeni nu mi le scrie, mi le scriu singur, sunt ideile mele, sunt propunerile mele, totul pleaca doar din iubirea pentru acest oras si pentru cetatenii de aici. Si pentru simplul fapt ca doresc ca acest oras sa nu mai fie la coada listei, sa fie printre primele orase din Romania in ceea ce priveste dezvoltarea si calitatea vietii.

Suntem in plina campanie electorala. Se arunca diferite cifre, se prezinta cifre, mai mult sau mai putin reale, se prezinta planuri mai mult sau mai putin stufoase. In linii mari din discutiile pe care le-ati avut dvs. cu botosanenii, care sunt prioritatile pentru dezvoltarea municipiului Botosani?

Din discutiile pe care le-am avut cu botosanenii, sa stit ca majoritatea, lasand deoparte cei indoctrinati de catre partidele politice s-au saturat atat de primarul in functie cat si de celalalt candidat, din cauza nerealizarilor lor. Ca si prioritate a acestui oras, din pacate e un subiect de care toata lumea vorbeste despre el, e partea de infrastructura. Strazile marginase, care au fost cuprinse in programul domnului Flutur in 2016 si nu s-a mai tinut de el. Cred ca de acolo ar trebui sa incepem. Prioritatea 2 este crearea de locuri de munca prin atragerea de investitori. Eu de mult timp cochetez cu ideea parcului industrial imi doresc un parc industrial la Botosani, exista parcuri industriale in foarte multe orase iar daca cineva ma indreba, va dau un exemplu, cum atragi investitori? Este foarte simplu! Imaginati-va ca marea problema a firmelor mari e munca calificata sau necalificata. Ma uit in orase ca Bucuresti, Mures. Avem o companie sa vorbim in procente, care are o hala de 100% dar merge cu o capacitate de 70%. 30% nu functioneaza din cauza lipsei de personal. Se face o adresa, se merge la ei, ii oferim utilitati, ii oferim scutiri de taxe si cu 30% ii propunem sa vina cu fabrica la Botosani. Nu neaparat, altii or sa vina si o sa critice dom”le suntem unde se agata harta in cui. Nu conteaza. Sau infrastructura noastra este proasta. Nu conteaza. Eu am un bussines aici si saptamanal incarcam cate doua, trei tiruri si nu se mai plang oamenii de infrastructura.
Cu toate ca toata lumea promite drumul Botosani – Tg. Frumos. Eu deja sa fiu in locul candidatilor nu m-as mai lauda si nu as face aceeasi tema, mai bine ar rezolva problema WC-urilor din curte in judet si acest drum care deja a fost semnat sau va fi semnat si va fi modernizat. Urmatoarea prioritate este educatia, un copil educat este un om castigat. Nu putem face educatie daca nu investim in educatie. Vedeti si dvs. la inceputul anului scolar domnul Catalin Flutur a iesit in presa cu faptul ca a oferit tot ceea ce este nevoie pentru inceperea anului scolar. Dezinfectant si masti. Un comunicat total fals. Eu personal i-am cerut dumnealui sa-mi trimita lista, nu mi-a trimis si vreau sa va zic ca am primit foarte multe mesaje de la oameni in care imi ziceau ca dirigintii, invatatorii, le-au cerut ba hartie igienica, ba dezinfectant, ba masti. Iar tot din presa am aflat ca abia vineri a avut loc sedinta de CL in care s-a aprobat suma de care domnul Flutur zice ca banii sunt in contul institutiilor de invatamant. O alta prioritate pentru mine ar fi finalizarea teatrului. Nu inteleg un lucru. Toata lumea vorbeste de teatru dar noi ne invartim cu aceeasi constructori. Mie mi se pare ciudat. Eu lucrez cu firme mari si foarte mari, serioase, care daca au un termen de finalizare il termina. Nu putem da tot timpul vina pe legea 114 in care s-au marit salariile celor care lucreaza in constructii la 3000 de lei si atunci nu imi mai permit sa fac acest proiect. Deja l-ai luat! Eu cunosc firme care sunt angrenate in anumite contracte cu statul si nu au mai marit pretul. Nu s-au oprit, au mers in continuare si-au asumat-o.

S-a folosit drept scuza marirea salariilor in constructii?

Exact. Si atunci au fost cateva obiective printre care teatrul, spitalul l-au mai impins ca am vazut declaratii din partea constructorilor. Nu putem da vina pe o anumita lege si tu sa opresti lucrarile. DOmnul Flutur imi zice in presa ca nu trebuie sa vedem schele pe dinafara ca sa se lucreze la teatru. El zice ca in interior totul este finalizat. Mare parte finalizat. Eu nu cred pana nu vad. toata lumea vorbeste de teatru dar nimeni nu il baga in seama. Inclusiv ceilalti candidati la fel. Eu la baza sunt inginer, a face o constructie nu e ceva wow. E simplu. A face o consolidare la fel. Trebuie sa te implici sa ai o intelegere, cred ca stiti la ce ma refer, cu constructorul. Daca aduci acelasi constructor pe toate oiectivele tale inseamna ca cineva castiga ceva din asta. Atunci e timpul sa spunem stop. La fel si cu anumite contracte privind asfaltarile in oras. De ce se asflateaza pe timp de ploaie, de ce calitatea lucrarile e cum e. Asta am intrebat tot timpul pe cei de la conducere si nu mi-au oferit un raspuns.

Cu siguranta sunteti la curent cu ce s-a intamplat in ultimii patru ani in Consiliul Local, interminabilele discutii despre atributii, despre majoritati in Consiliul Local. Dvs. din postura de independent ce credeti ca puteti realiza in conditiile in care vedeti ca ei se cearta de la atriubutii, de la lipsa de activitate, de la acuze de lipsa de activitate si totusi foarte multi botosaneni sunt de parere ca nici unii nici ceilalti nu au facut cat trebuiau sa faca…

Din punctul meu de vedere in ultimii patru ani ce s-a intamplat la Consiliul Local e un mare circ. Cred ca se plictisesc. Eu m-am uitat din cele doua sute si ceva de proiecte nu a fost nici unul sa zic asa, viabil pentru dezvoltarea acestui oras sa vedem ceva clar in teren. Adica sa mergem in patru ani de zile am facut asta si cu asta. Exceptand Cornisa care e de pe vremea lui Portariuc, toata lumea s-a certat ba a facut-o unul, altul dar nu am vazut nici un obiectiv in care sa zicem l-am luat de la zero in ultimii patru ani, l-am si finalizat. in privinta faptului ca sunt independent atat timp cat vii cu proiecte care vizeaza strict orasul si bunastarea cetatenilor nu vad nici un motiv pentru care cei din CL l-ar refuza. Chiar am citit zilele trecute declaratia lui Cosmin Andrei si declaratia lui Catalin Mugurel Flutur care da vina ca nu a avut majoritate in CL, Cosmin Andrei ca nu a avut anumite atributii, dar nici unul nu zice clar, exemplu. Domnul Catalin Flutur am mers in CL cu proiectul x. Proiectul x viza dezvoltarea sau asfaltarea anumitor strazi. Sau iluminatul public. Sau vreau sa investesc in sa zicem spitale care sunt in subordinea primarie, pentru ca si acolo e o problema foarte, foarte grava. Nu a venit nici unul cu aceasta propunere asa ca din punctul meu de vedere ca si independent nu mi-ar fi greu sa obtin votul consilierilor locali atata timp cat priveste bunastarea acestui oras. Eu ca primar in momentul in care a avea sedinta de CL as chema presa la fiecare, as face live pe Facebook, acum are loc strict pe pagina lui Catalin Flutur, ar trebui sa fie o pagina oficiala, as chema din presa care sa se ocupe de Facebook, as chema de la televiziune, pentru ca oamenii sa aiba acces la ceea ce se intampla si dezbate acolo. As renunta la tot circul acesta. Totusi sunt niste consilieri nu chiar oricine, nu poti sa faci circ, nu poti sa vorbesti ca la usa cortului, nu poti sa jignesti. Trebuie sa ai o anumita atitudine. La fel ca si primar trebuie sa ai o anumita atitudine care sa impuna respect iar consilierii ar trebui sa se respecte unii pe altii pentru ca trag la aceeasi caruta, ma rog ar fi trebuit sa traga la aceeasi caruta. Dar, din pacate, cum ne dorim noi sa realizam ceva in acest oras daca se voteaza proiecte sau se doresc proiecte doar pentru buzunarele unora sau altora.

Ati amintit de Cornisa mai devreme. Domnul Catalin Flutur il catagoriseste drept un proiect de succes. Dv-tra spuneti ca virgula, Cornisa merge in pierdere. Cum priviti, ce plan de redresare a Parcului Cornisa aveti?

Din punctul meu de vedere la Cornisa trebuie verificat exact bugetul lunar si cheltuielile lunare, pentru ca foarte multi bani se duc pe lucruri derizorii. Cornisa ca si oricare societate trebuie sa fie pe profit. Daca societatile din subordinea Primariei sunt pe profit atunci tu ai bani sa realizezi anumite obiective. Nu poti sa mergi tot timpul in CL sa ceri subventii din punctul meu de vedere. La fel cum nici ceilalti candidati nu au adus niciodata in discutie situatia financiara a Primariei, cati bani se duc pe salarii cati bani sunt pentru investitii, cati bani se duc pe subventii etc. Nu stiu daca stiti dar la noi Botosaniul este unul din orasele din Romania care da cele mai mari subventii din tara. Aceasta este si declaratia oficiala a domnului primar in functie si cu toate acestea nu a facut nimic si nu face nimic ca aceste subventii sa dispara. Altii isi iau salarii din incasarile zilnice. Va dau exemplu cei de la Locativa care sunt undeva la 50 de angajatisi tot ceea ce primesc pe chirii se duce mai departe catre salariile lor. Chiar m-am uitat zilele trecute la un contracandidat, ca sa nu spuna ca i-am furat ideea, n-o sa-l citez dar stie dumnealui intr-o emisiune televizata a vizat acest aspect cu Locativa si am zis sa-l mentionez si eu daca tot ati adus in adus vorba de Cornisa. Din punctul meu de vedere daca ai un un manager, nu pus politic, manager adevarat orice companie se poate redresa. Totul pleaca de la vrea si a avea experienta. Degeaba pui pe cineva fara experienta in management sa conduca ceva si el acolo indiferent pe minus un an doi al treilea an l-ai inchis, pentru ca nu ai ce sa faci altceva. Eu vad, ca cu toate ca a fost perioada pandemiei, salariile s-au achitat in continuare. Undeva exista ceva. Asta este situatia cu Cornisa cum este si situatia cu Eltransul. Eu ca om de afaceri daca imi permiteti sa trec la subiectul Eltrans a plati 32 mii de euro pe luna ar trebui sa ai un profit de minim 50.000 de euro ca sa acoperi celelalte cheltuieli. Pentru a avea un profit de 50.000 de euro ar trebui sa ai lunar o cifra de afaceri de cateva sute de mii de euro. Credeti ca Eltrans are asa ceva? Eu nu cred. Acum sa revenim la subiectul transportul public. Vreau sa va spun daca alte orase au reusit sa-l faca totul electric noi de ce nu putem? Atunci domnul Flutur spune ca nu avem destui bani si cu chiu cu vai a avut bani sa achizitionam in sistem de leasing operational, adica sa platim o rata lunara il citez pe dumnealui ca un abonament, numai ca la abonamet la sfarsit ramai cu tabletele, telefoanele samd, pe cand la noi aceste autobuze le dai inapoi. Cu siguranta se gaseau variante electrice dumnealui public a iesit si a zic nu gaseste nicaieri o firma care sa inchirieze in leasing operational autobuze electrice. Vreau sa demonstrez ca exista dar trebuie sa te implici, sa dai cateva telefoane sa stii o limba, doua, trei straine, nu stiu daca dumnealui stie, eu stiu, am lucrat si lucrez foarte mult cu tarile din Europa. O varianta electrica este. Un alt aspect pe care eu persoanal ca si constructor, inginer, cetatean, nu inteleg de ce pentru modernizarea liniei 101 si 102 implementarea proiectului dureaza cinci ani nu pot sa imi dau seama de ce. Nu este o mega-super constructie dar probabil politicienii s-au invatat cu termene de acest gen. Eu personal nu pot sa fiu de acord cu asa ceva, pentru ca am vazut proiecte care s-au facut in cateva luni de zile. Altii au facut un pod in sase luni, o firma privata pentru alta firma privata. Totusi mi se pare ceva strigator la cer la fel ca si la celelalte proiecte. Cand a inceput renovarea Bisericii Sf. Gheorghe si dureaza pana in iulie 2022, adica e ciudat. La fel aceeasi firma lucreaza acolo ca si firma care a lucrat la Teatru. Prin urmare va dati seama ca exista anumite interese si nu vreau sa fac acuze dar ar trebui sa oprim odata pentru totdeauna aceste interese si sa ne gandim in primul rand la bunastarea cetateanului si la modernizare orasului si interesele sa le lasam la o parte.

Vorbiti in termeni tehnici. Sunteti om de afaceri, de succes, insa administratia nu este cum este administrarea unui bussines privat.

Corect.

In administratie esti constrans de structurile care sunt deja, esti constrans de termenele pe care le-ati criticat deja, de anumite prevederi legale de care trebuie sa tii cont.

Bun, dar in momentul in care incepi propriu zis constructia si te-ai dus cu oameni acolo nu mai tine de birocratie nici de structurile din subordine. Adica daca esti tu ca primarie un beneficiar si atunci omul acela iti aduce situatia de lucrari si tie iti ia doua-trei-patru luni de zile sa o semnezi, pai am avut avut caz in care tot primarul in functie il critica pe viceprimar ca tinea de sase luni un certificat de urbanism pe birou. Eu inteleg partea cu actele dar o primarie eficienta poate sa grabeasca toate lucrarile tine de noi nu tine de altcineva. Atata timp cat primaria este benficiarul si de oamenii pe care ii ai in subordine. Acesta este motivul cel mai important pe care il doresc sa fac cand o sa ajung la primarie este sa imi fac o echipa de oameni foarte bine pregatita, oameni cu experienta in toate domeniile oameni carora le voi trasa sarcini foarte clare cu targete lunare, sarcini de care personal ma voi ocupa. Eu inteleg administratia publica, si ca administratia este altfel fata de un bussines dar cineva iti plateste salariul ala. Este foarte important din punctul meu de vedere pentru acei ani pe care ii iei lunar sa raspunzi ce ai facut tu pentru acel salariu. Si acum fac o mica critica, nu ma pot abtine. Domnul Cosmin Andrei, viceprimar in functie, isi face live-uri pe Facebook in timpul programului. Este de la 8 la 16 pe banii mei si iti faci live-uri. Nu mi se pare corect, nici nu am auzit ca e intr-un concediu de odihna. Tot la primarie este. Sau intra pe la diverse emisiuni, sau isi face campanie in timpul programului. Eu nu am inteles lucrul acesta, faci campanie pe banii nostri? Al cetatenilor? Sau esti in concediu de odihna si zici dom’le nu ma duc la primarie, sunt in campanie electorala. El merge si la primarie este platit pentru aceste 3,4 saptamani de cand a inceput campania din banii nostri. Nu mi se pare corect.

Ati intuit urmatoarea mea intrebare, daca ati ocupa functia de primar, care ar fi primul lucru pe care l-ati schimba? Atat in primarie cat si in modul de organizare al municipiului?

Primul lucru pe care l-as schimba, cred ca imi trebuie oameni cu care sa pot sa lucrez. Trebuie formata o echipa de oameni profesionisti. Trebuie schimbat atat modul de gandire a celor care sunt acolo, cat si viteza de lucru. Se lucreaza foarte incet la primarie. Si nu stiu cat se lucreaza si cine sunt responsabilii pentru verificarea activitatii celorlalti din subordinea primarului si asa mai departe. Cred ca in primul rand trebuie avuta o sedinta generala cu toti sefii de institutii, cu toti sefii de compartimente, trebuie cunoscut fiecare in parte. Care este competenta lui profesionala. Stiu ca spunand lucrul acesta as putea pierde cateva voturi, mi le asum. Si va spun si de ce. Omul competent care lucreaza momentan in primarie nu are de ce sa-i fie frica, sa-i fie teama, trebuie eficientizat. Pentru ca stiti si dvs. salariile din primarie nu sunt chiar mici. Sunt foarte mari. Omul trebuie platit, dar trebuie sa dea si randament. Daca omul da randament pot sa ii dai si cu 10, 20, 30 la suta mai mult. Dar la noi la ora actuala in primarie se merge cu o birocratie si din informatiile mele cu increngatura de anumiti membri de familie, pusi acolo, oameni care unii au ce cauta, unii nu au ce cauta.

Aici s-ar putea gasi una din cauzele care au dus la neatragerea de mai multe fonduri europene?

Desigur. Ca sa atragi fonduri europene ai nevoie de o echipa foarte bine pregatita care numai asta sa faca. Putem da un exemplu foarte clar, Oradea care a atras specialisti din Bucuresti. Ii plateste pe masura dar au targete lunar, atrag fonduri europene pentru orice. Oamenii aceia doar atata fac. Ca sa va dau un exemplu intr-o comuna un candidat independent care a ajuns de la a nu avea nici un om pe fonduri europene a ajuns la 4 oameni, apoi 8 oameni, pusi sa astraga fonduri. Eu personal am intalnit primarii in care nici macar nu stiau cum sa faca un proiect pe fonduri europene. Domnul primar Catalin Flutur s-a laudat in programul sau pe 2020 – 2024 ca are undeva la 110 milioane de euro. Daca acesti bani, jumatate s-ar realiza din acesti bani la sfarsitul lui 2024 ar avea cu ce sa se laude. Dar sper sa nu se laude cum se lauda la sfarsitul mandatului 2020. Cu bani pe hartie si realizari 0.

Ati ales sa va desfasurati campania intr-un mod atipic. Atat in privinta mesajelor pe care le transmiteti cat si a modului in care ati trimis mesajele. Ati considerat ca trebuie sparte sabloanele in care se desfasoara o campanie electorala? Sau ati considerat ca dvs. vreti sa iesiti din multime si sa va puneti in evidenta?

Din punctul meu de vedere, vreau sa arat oamenilor in primul rand ca am o viziune pe termen lung. A avea viziune este o calitate foarte importanta. Nu vreau sa jignesc nici un candidat la primarie dar nu am vazut nici unul sa vorbeasca pe termen lung, sa zica faptul ca are viziune. Campania mea este atipica intradevar pentru ca merg foarte mult pe a responsabiliza omul. Eu nu ma vad mergand prin piete si rugandu-ma pentru un vot. Sau de doua, sau de trei. Oamenii care vor sa ma cunoasca au acces la pagina mea de Facebook, au acces la numarul meu de telefon si oricare cetatean care are o problema si doreste personal sa merg la el, oricand sunt disponibil. Mesajele pe care le transmit eu sunt mesajele mele din punct de vedere al cetateanului. Candidatii la functia de primar au fost tot timpul in sistem. Unul a fost viceprimar, altul a fost deputat. Tocmai asta ma mira. Eu nu pot sa merg in oras, sa iau presa dupa mine, sa ies in presa uitati .. gropile! Sau ca la periferie nu au oamenii apa, canalizare si asfalt. Stiu! Faptul ca as merge si eu acolo…

Cum au facut-o alti candidati….

Cum au facut-o alti candidati! Ce as castiga? Oamenii trebuie sa fie responsabili si din punctul meu de vedere asa cum am mai zis eu sunt o alternativa la ceea ce este momentan. Sunt o optiune pentru ei ca si independent. Eu unul am realizarile mele, in 16 ani de bussines si toata lumea ma stie. Cei care vor acuma sa fie primari nu prea au realizari. Acesta este si motivul pentru care v-am zis incerca sa ii critic cat mai putin dar nu ma pot abtine. Sunt cetatean si nu pot sa inghit minciunile electorale sau promisiuni electorale, pentru ca stiu de ce sunt in stare fiecare. Iar pe mine ma mira foarte mult faptul ca inca mai sunt oameni care cred. Eu indiferent de pozitia si de ceea ce se va intampla pe data de 27 septembrie eu o sa raman acea voce critica din opozitie si o sa supraveghez ca fiecare, ce a promis, ca va face sau nu va face.

Va veti mentine acelasi discurs si din postura de consilier local?

Da. Acelasi discurs. O sa am grija ca primarul care va fi, sa isi duca la indeplinire toate obiectivele. In caz contrar, personal, il voi critica atat fata in fata cat si prin presa si voi avea grija ca vocea mea sa fie auzita de toti cetatenii si atunci poate, poate…. va face. Pentru ca am avut un caz pe strada Luizoaia. Am fost chemat acolo si am mers. Dupa ce am mers m-a sunat doamna si mi-a zis ca am zis primarului Flutur in ce conditii stau oamenii, am apreciat gestul ca a doua zi a trimis o masina cu piatra. Deci se poate. Daca arati, daca zici se poate. Eu din punctul meu de vedere mi-as dori lucrul acesta. D in postura de consilier sa urmaresc proiectele si sa imping din spate un om si sa duca la indeplinire, e in beneficiul cetatenilor. Adica daca nu mergi cu o hartie, cu vorba buna, OK hai un pic sa te imping din spate, sa te ajut.

V-ati formulat planuri, eventual, pentru alegerile parlamentare?

Nu mi-am formulat planul pentru alegerile parlamentare. Cochetez cu aceasta idee, e o intrebare foarte buna. Dar inca ma gandesc, vreau in primul rand sa vad rezultatele acestei campanii. Stiti si dvs. ca decizia a fost din scurt ca eu sa candidez pentru primar. Am luat o decizie rapida exact dupa excluderea mea din PSD tocmai pentru simplul motiv ca nu am ce sa votez. Oamenii acestia nu au facut nimic patru ani de zile si inca stagneaza, inca vor stagna patru ani dar eu incerc sa ii ajut din orice pozitie pot. Cred ca din postura de parlamentar poti sa faci foarte multe pentru oras. Eu nu am vazut un parlamentar pana la ora actuala sa zica am facut asta pentru Botosani. Si nu inteleg de ce. Avem anumiti deputati, senatori, care se implica mai mult in a critica guvernul, a critica masurile luate de guvern, decat sa se ocupe de ceea ce poate sa faca el de la Bucuresti pentru Botosani. Si am vazut in toata perioada aceasta ca nici macar un parlamentar. Eu din punctul meu de vedere, va zic sincer eu politica inainte sa intru in PSD politica o vedeam altfel. Eu am foarte multi prieteni care fac politica la Oradea, la Cluj, la Bucuresti. Stateam de vorba cu un politician si mi-a spus ca politica la noi e diferita fata de ceilalti. Eu personal nu inteleg de ce. Pentru ca politica e politica, esti politician, ti-ai asumat rolul de persoana publica, ai primit niste voturi, niste oameni se bazeaza pe tine si tu nu faci nimic. Nu poti sa te numesti deputat, sau parlamentar daca nu ai o serie de realizari in spate pentru orasul tau. Mai avem pe doamna fosta deputat ajung iarasi la ea pentru ca imi umple Facebook-ul ca merge in tot orasul pe la periferii si cum arata. OK. Vreau sa o intreb ce ati facut ca deputat pentru acest oras? Aveti puterea, adica totusi, deputat. De ce nu ati facut, de ce va mirati acum? Asta nu o sa inteleg niciodata. Toata lumea in campania electorala vine cu programe, proiecte, solutii, o sa faca daca ma alegeti. Ati avut ocazia sa faceti. Mi se pare strigator la ceruri lucrul acesta. Faptul ca sunt independent, ca am proiecte si prioritati, asa cum le vad eu e altceva. Eu sunt nou venit, eu stiu ceea ce am de facut, stiu sa-mi duc un proiect pana la capat. Ei nu stiu cum pot sa vina ca voi face. Cand ai avut ocazia de ce nu ai facut?Mi se pare ciudat. Ca sa termin pe acest subiect m-ati intrebat de ce independent? Independent am fost pentru ca asta am promis ca voi candida independent indiferent de propunerile care mi-au venit de la partide. Am vrut sa imi duc cuvantul pana la capat. Eu nu sunt traseist politic, nu fug de la un partid la altul, iar daca am promis ceva public duc pana la capat, indiferent ca nu stiam ce inseamna campanie electorala, am invatat-o. Eu nu pot minti, nu pot sa ma duc sa ma rog de oameni pentru vot pentru ca oamenii trebuie sa fie responsabili, daca vor altceva au optiunea Catalin Silegeanu. Daca il vor pe Catalin Silegeanu sa-l cunoasca il suna! E simplu. Ei merg pentru ca au nevoie de voturi, ca daca pleaca de pe scaunul pe care sunt ei nu au la ce sa se intoarca. Eu din punctul meu de vedere, presa ma stie, botosanenii ma stiu, am fost activ atat inainte de intra in politica, pe perioada pandemiei, tot timpul am fost activ. Pentru mine e la fel, incerc sa aduc un plus valoare oamenilor si cetatenilor. Asta este principalul motiv pentru care am intrat in politica. Altii m-au acuat de divrese lucruri ca intru, ca am contracte cu statul. Eu contracte cu statul nu am avut si nici nu o sa am. Din punct de vedere financiar firma sta foarte bine. Am 36 de ani, am tot ce am nevoie, si am zis ca e momentul ca din binele pe care il am eu, experienta pe care o am eu sa pot sa impart ceva si cu cetatenii acestui oras. Nimeni nu face nimic pentru ei. Cand merg in alte orase si vad ca altii pot si ma enerveaza ca noi nu putem, totusi suntem oameni, oameni pentru oameni. Eu cred ca aceste partide vor sa tina oamenii intr-o saracie, subdezvoltare, tocmai pentru a-i avea la mana. Daca noi in 2020 vorbim de mita, orez, faina si ulei, tu in 2020 iti dai votul pai atunci sa iti fie rusine!

Un mesaj pentru botosaneni…

Dragi botosaneni asa cum am mentionat de foarte multe ori in comunicatele mele daca pana acum ati avut o varianta viabila, a unui om de afaceri si va rog foarte mult nu mai comparati omul de afaceri Catalin Silegeanu cu omul de afaceri Portariuc ca vad foarte multe comentarii ca ati avut un om de afaceri, el nu a fost om de afaceri, el a primit totul de-a gata, s-a facut un pact intre PNL si PSD, oricine vota era acolo. Portariuc nu a fost un om responsabil si rog pe aceasta cale sa nu se supere ca ii aduc critici dar acesta este adevarul, el nu a stat la primarie sa-si faca treaba asa cum a trebuit. Asa ca am marea rugaminte sa nu mai comparati Portariuc cu Silegeanu, e total diferit. Vreau sa va zic si va rog sa mergeti in numar cat mai mare la vot. Votul dvtra conteaza, conteaza pentru ca aduceti o schimbare, schimbarea pe care trebuie sa o aduceti. Toti ne-am saturat de partidele politice, de activitatea lor, de ceea ce nu au facut. Aveti sansa sa votati un independent, ca la primarie sa fie un om care vrea sa faca din Botosani un oras din care copiii sa nu mai plece, sa aveti o calitate a vietii ridicata, un transport public modern si locuri de munca mai bine platite.

Interviu realizat de Danut Rotariu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata