Intervenții ale polițiștilor botoșăneni pentru asigurarea liniștii publice

0 110

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 62 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 212 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 7 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

Acțiunile au fost desfășurate în orașele Săveni, Darabani, Dorohoi și în Botoșani.

 

Exemplu:

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Poliției Municipiului Botoșani, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională și prevenirea accidentelor rutiere, pe raza municipiului Botoșani. 

 

Astfel, forțele de ordine au legitimat aproximativ 100 de persoane, 16 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deținere, iar 4 dintre acestea au fost conduse la sediul poliției. Față de 5 dintre persoanele legitimate a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, cu amendă în valoare totală de 800 de lei. 

 

Totodată, au fost controlate 45 de autovehicule și au fost efectuate 20 de testări cu aparatul etilotets, fără a fi depistate persoane sub influența alcoolului. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.000 de lei. 

 

Pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au controlat 6 localuri publice, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligația utilizării caselor de marcat electronice. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata