Intervenții ale polițiștilor botoșăneni în ultimele 24 de ore

0 106

În ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere și au intervenit la 43 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 181 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 69.000  de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

 

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială. 

 

Acțiune a polițiștilor pentru siguranța cetățenilor

La data de 9 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani cu sprijinul polițiștilor locali au desfășurat o acțiune pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră, în zona de competență și pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului sau a drogurilor la volan. 

 

În cadrul activităților desfășurate au fost controlate 46 de autovehicule, iar 24 dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul unui dintre aceștia rezultatul fiind pozitiv. 

 

Totodată, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.800 de lei, pentru abateri la regimul rutier. 

 

Conducere fără permis 

La data de 9 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 208 C, în comuna Vorona, un autoturism, condus de un tânăr, de 21 de ani, din aceeași localitate. 

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata