Intersectia de la Oraseni Deal, motiv de discutii intre alesii judeteni

0 442

Intersecţia de la Orăşeni Deal a devenit motiv de discuţii între aleşii judeţeni. În şedinţa de joi, discuţia a fost pornită de la interpelarea consilierului judeţean liberal, Radu Anton.
„Solicitam exact acum o lună analiza poziţiei indicatorului de intrare în localitate. Acum cică s-a mutat, însă imediat după accident, în data de 21 august, am citit o declaraţie în presă, în care o persoană cu autoritate din CJ declara că nu a ştiut nimic de modificarea PUG-ului, de modificarea localităţii şi de situaţia acelor indicatoare. Este nevoie în continuare acolo de făcut ceva pentru asigurarea vizibilităţii conducătorilor auto la intrarea în intersecţie, pentru că un drum nu este exact perpendicular pe celălalt, acolo se şi întâmplă marile necazuri pentru că şanţul este foarte înalt. Eu nu cred că ar fi o investiţie prea mare un buldoexacavator şi de reglat acea vizibilitate… Rugămintea: eu cred că mai sunt specialişti în Botoşani care să analizeze şi cele afirmate acum de mine le fac tot după consultarea cu specialişti în sistematizare şi circulaţia pe drumurile publice”, a spus Radu Anton.
A intervenit vicepreşedintele CJ, social- democratul Dorin Birta.
„Dacă o să citiţi declaraţia cu mai multă atenţie, nu spune nimeni acolo că nu există un PUG. Eu am spus că este regretabil din 2013, când a fost ultimul PUG aprobat, nimeni nu a sesizat că acel indicator nu este poziţionat corect. A fost o chestie normală să spun acest lucru, nu că nu ştie nimeni de PUG. Atât timp cât la mine nu a ajuns vreo documentaţie pentru verificare PUG la Curteşti, am considerat că aşa e acolo, nu mă duc eu să măsor toate drumurile judeţene, să văd unde se intră în localitate şi pe unde se iese din localitate. Nu are nimeni de unde să ştie. Aceste observaţii trebuiau făcute către autorităţile locale la momentul potrivit. Venim după patru ani să spunem că nu sunt poziţionate corect indicatoarele alea, cred că nu cade în vina autorităţilor”, a fost replinca lui Dorin Birta.

„Să mai puneţi un rând de cocoaşe pe lângă cocoaşele care s-au montat acum, să reducă conducătorii auto viteza”, a fost gluma lui Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata