Întâlnire la ADR Nord-Est pentru atragerea fondurilor europene 

0 683

Astăzi, la Piatra Neamț, a avut loc prima ședință a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Nord-Est 2021-2027 derulat de ADR Nord-Est. La întâlnire, pe lângă reprezentanții ADR Nord-Est, inclusiv Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani și vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, a participat și o delegație a Comisiei Europene, condusă de doamna Aida Liha-Matejicek, responsabil DG Regio pentru România și Croația.

Cu această ocazie s-a aprobat Regulamentul de funcționare al Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Nord-Est 2021-2027, după care directorul Vasile Asandei a prezentat proprietățile PR și sumele aferente iar Monica Harja-Zlăvog, directorul Direcției Program Regional Nord-Est a prezentat un calendar estimativ al apelurilor de proiecte ce vor fi deschise.

Comitetul de Monitorizare a analizat metodologia și criteriile de selecție a proiectelor ce vor fi finanțate pe PR 2021-2027, noul instrument de dezvoltare teritorială (Dezvoltare Urbană Integrată – DUI), precum și strategia de asistență tehnică și foaia de parcurs pentru creșterea capacității administrative.

 „Județul Botoșani, ca de altfel întreaga Moldovă, are nevoie de fonduri importante pentru a recupera decalajele structurale, iar banii europeni gestionați de către ADR pot fi parte a soluției! 

 Interesul comun este ca Programul Regional 2021-2027 să asigure nevoile reale de finanțare și ca tot mai multe proiecte de dezvoltare să fie finanțate în acest exercițiu financiar. Ne-am fi dorit ca alocarea fondurilor în cadrul PR 2021-2027 să fi fost mai generoasă la capitolul infrastructură rutieră, unde Moldova este încă deficitară. Este limpede că doar printr-o infrastructură rutieră de calitate, care să asigure conectivitatea cu coridoarele importante de transport, se poate dezvolta și regiunea noastră”, a declarat Doina Federovici președintele Consiliului Județean Botoșani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata