„Întâlnire cu fii satului” la Prăjeni. Cupluri de aur premiate și distracție cu Alexandru Brădățan, Anda Scutelnicu și Iustina Irimia

0 2.557

Momente emoționante duminică în comuna Prăjeni, unde au fost celebrați cei cu experiență, ce pot fi un exemplu pentru comunitate, dar apreciați și cei mai micuți, ce reprezintă viitorul, a căror menire va fi să ducă tradițiile mai departe. Prin efortul primarului Gheorghiță Mihăiță Iftodi și a Consiliului Local a fost organizat evenimentul intitulat ” Întâlnire cu fii satului”. S-a dorit a fi prilej de întâlnire pentru locuitorii comunei de la mic la mare, de la tineri la cei vârstnici, de la cei care au rămas să trudească în comună la cei plecați pe cărările străinătății. Și fiind moment de sărbătoare au fost premiate și șapte cupluri de aur, cei care au întemeiat familii și au împărțit bune și rele timp de 50 de ani împreună. „Mă bucur că am reușit să organizez și în acest an festivalul Întâlnire cu fii satului, am pus aceasta denumire deoarece oriunde te duc pașii vieții, tot acasă te gândești. Profităm și de scurta prezență a celor din Diaspora, care vin acasă doar in luna august, sărbătorim împreună. Este ziua în care reușim să ne adunăm, ziua în care reușim să ciocnim un pahar de vin, și să mai căpătăm din experiența lor. Începem evenimentul cu nunta de aur, în care seniorii noștri împlinesc 50 de ani de căsătorie, cât o viață de om. După aceea vom promova tinerele talente din comuna noastră. Artiștii sunt 80 la sută locali, ne bucurăm că avem multe tinere talente, am înființat și un ansamblu acum trei ani, și sper să mergem pe acest drum în continuare”a declarat Gheorghiță Mihăiță Iftodi, primarul comunei Prăjeni.

 

Bună dispoziție a fost asigurată de mici artiști, ce au de străbătut drumul consacrării, dar și de artiști binecunoscuți. Printre alții au evoluat pe scenă Ansamblul de dansuri Prăjeni, Ansamblul Doina Costeștilor, Maxim Alesia, Gabriela Dumitriu, Fedor Diana, Amalia Mihalciuc, Solonca Silvia, Georgiana Călin , Ioana Filip, Sara Ungureanu, Toma Eusebiu, Solonca Gabriela dar și artiștii binecunoscuți Alexandru Brădățan, Mariana Ichim Holdan, Anda Scutelnicu și Iustina Irimia.

simio cosma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata