parlamentare sus
achitei top

Întâlnire azi între primarul Cătălin Flutur și Vania Atudorei

0 526

Azi primarul municipiului Cătălin Mugurel Flutur a primit vizita distinsului profesor Vania Atudorei , Cetățean de Onoare al municipiului nostru.

psd parl jos

Deși locuiește în Canada de mai mulți ani fiind profesor titular în Tehnologii de fabricarea medicamentelor la Colegiul Gerald Godin din Montreal , domnul Vania AtudoreiVania Atudorei vizitează orașul natal în fiecare an , în restul timpului fiind un ambasador extraordinar al Botoșaniului și României în Canada dar și peste tot în lume. Dealtfel , domnia sa a fost artizanul înfrățirii Botoșaniului cu orașul canadian Laval. Și nu există interviu în presă sau apariție oficială a domnului profesor în care să nu pomenească de mândria de a fi botoșănean.

Cu prilejul întâlnirii , domnului Primar Flutur i-au fost înmânate drapelul orașului Laval și medalia de argint pentru voluntariat – cea mai recentă distincție primită de Vania Atudorei din partea Reginei Elisabeta a II a a Marii Britanii precum și Diploma care a însoțit această medalie.

La rândul său Primarul Cătălin Flutur a înmânat materiale promoționale despre municipiul Botoșani care vor fi date prin amabilitatea domnului profesor omologilor canadieni din Primăria Laval .

Cum șederea domnului profesor Atudorei la Botoșani va fi de mai bine de o lună a fost convenită o nouă întâlnire în luna iulie când domnul Primar va prezenta o serie de propuneri de colaborare cu Laval pentru anii următori : donații de cărți pentru biblioteca din Laval și acordarea denumirii Laval unuia dintre parcurile din Botoșani cu plantarea și aclimatizarea unor specii de plante și copaci din Canada.

De asemenea în Sala Mihai Eminescu a Primăriei va fi amplasată o vitrină care va conține piese importante – medalii , diplome donații ale profesorului Vania Atudorei făcute municipalității botoșănene dar și fotografii și un drapel al orașului Laval trimis Botoșaniului. Se are în continuare în vedere pregătirea unei vizite a autorităților locale din Laval la Botoșani.

 

Tot în cursul zilei de astăzi Domnul profesor Vania Atudorei s-a întâlnit cu Viceprimarul Cosmin Andrei și cu reprezentanții presei locale.

ï

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata