Infractori voiajori depistati de politistii botosaneni

0 582

Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii, pe trasee care asigură legătura facilă cu ieşirile din judeţe.

Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare.

            La data de 31.01.2018, poliţiştii oraşului Darabani au depistat pe strada 1 Decembrie din localitateo autoutilitară condusă de un bărbat de 29 de ani, din judeţul Vrancea, în care se mai afla încă un pasager de 22 de ani.

Procedând la controlul autovehiculului s-a constatat că aceştia deţineau şi ofereau spre vânzare mai multe truse de scule pentru care nu aveau documente legale de provenienţă, precum şi mai multe deşeuri neferoase.

Cu ocazia controlului corporal al celor doi bărbaţi, asupra acestora a fost găsită suma de 6.500 de lei, precum şi două telefoane mobile.

Conducătorul auto a fost sanţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990, respectiv 870 de lei conform OUG 195/2002, cele 8 truse de scule fiind indisponibilizate în vederea confiscării.

 

Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori le recomandăm cetăţenilor:

 

  • să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane.
  • să nu dea curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu (tigăi, covoare, perdele). Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil
  • nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

 

În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata