Informare meteo: Ploi, lapoviță, ninsori și vânt până sâmbătă

0 162

Meteorologii au emis o informare meteo de ploi, lapoviță, ninsori și vânt valabilă până sâmbătă. Informarea este valabilă de azi de la ora 14.00 până sâmbătă, 9 ianuarie, ora 10:00

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului;
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.
      Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.
La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.
Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

      Notă: Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata