parlamentare sus
achitei top

Indicele ROBOR, la cel mai mare nivel din 2014. Românii plătesc rate mai mari la creditele în lei

0 449

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a urcat marţi pe piaţa interbancară la nivelul de 2,28%, de la 2,22% cât era luni, fiind cel mai mare nivel din ultimii trei ani şi jumătate.

psd parl jos

O valoare apropiată de nivelul de marţi a acestui indice a fost înregistrată în 27 octombrie 2014, respectiv 2,33%.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut până la 2,52%, de la nivelul de 2,49% înregistrat luni.

De asemenea, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a crescut uşor de la 2,56% la 2,57%, iar indicele ROBOR la 12 luni a ajuns marţi la 2,62%, de la 2,60%, nivel înregistrat luni . „Soluția în economia noastră este că ceea ce s-a dezvoltat pe parte de venituri s-a încheiat. Lucrul acesta este unul dintre motivele care, pe partea de inflație, a contribuit. Este o chestiune care trebuia făcută, să dam drumul la partea de investiții. Bani sunt. Această țară nu a avut niciodată probleme pe partea de bani”, a spus ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata