Incintele spitalelor botoșănene, dezinfectate de DSPSA – FOTO

0 373

Angajații DSPSA Botoșani au efectuat în această dimineață dezinfecția incintelor spitalelor din municipiul Botoșani și a câtorva străzi.

Spitalele ale căror incinte au fost dezinfectate sunt Spitalul Județean Mavromati, inclusiv secțiile de la Spitalul de Copii, Maternitate și Boli Infecțioase, precum și Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare.
De asemenea au fost dezinfectate și străzile din cartierele ANL Cișmea și ANL Bucovina, precum și aleea de lângă Parcul Mihai Eminescu, care face legătura între Strada Vârnav și B-dul M. Eminescu.
Este o acțiune necesară în actualul context epidemiologic pentru reducerea riscurilor de contaminare a botoșănenilor. Sub nicio formă nu este o acțiune de imagine și, de aceea, niciunul dintre conducătorii direcției și cu atât mai puțin primarul Cătălin Flutur, cel care a dispus dezinfecția, nu au ținut să își facă poze agățați de mașina cu substanță dezinfectantă.
Ne exprimăm public regretul, ba chiar revolta pentru faptul că obtuzitatea consilierilor PSD, majoritari în ultimii 8 ani în Consiliul Municipal Botoșani, a împiedicat dotarea DSPSA cu o cisternă cu o capacitate mai mare, indispensabilă în astfel de momente.
Am solicitat în repetate rânduri, încă din anul 2014, avizul consilierilor pentru achiziția unei cisterne de 8 tone. Mereu majoritatea PSD a votat împotrivă, din rațiuni exclusiv politicianiste. Așa am ajuns să fim dotați doar cu cisterna de 3 tone, cu care am efectuat dezinfecția de astăzi.
Pentru știința botoșănenilor, la dezinfecție am utilizat substanțe cu concentrația recomandată de clor, 5 litri la 100 litri de apă, eficientă pentru scopul urmărit, chiar dacă astfel am putut acoperi o suprafață mai mică.
Recomandăm pe această cale ca și alte entități care fac operațiuni similare pe raza municipiului să dea dovadă de responsabilitate și să folosească o concentrație similară. Altfel, cu 1 litru de clor la 100 de litri de apă, nu fac decât să împrăștie apă chioară pe străzi, nicicum să le dezinfecteze. Acoperă inutil o suprafață mai mare, au mai multe oportunități de a-și face poze, dar eficiența este zero!
În aceste momente extrem de dificile este nevoie de responsabilitate pentru sănătatea botoșănenilor. Vă asigurăm că DSPSA va continua să se implice serios și responsabil în toate operațiunile care îi revin pentru combaterea coronavirusului COVID-19”, a declarat Directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement, Eugen-Cristian Țurcanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata