1 martie andrei

Închisoarea pe viaţă pentru recidivistul din Botoşani, acuzat de dublu asasinat, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia

0 993

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut pedeapsa Tribunalului Alba în cazul recidivistul din Botoşani judecat pentru dublu asasinat, cea de închisoare pe viaţă. Pedeapsa fusese cerută de un procuror în condiţiile în care recidivistul nu a avut niciun fel de remuşcări.

Curtea de Apel de Apel Alba Iulia a menţinut pedeapsa Tribunalului Alba în cazul lui Lupu Mădălin Miki, în vârstă de 25 de ani, din Botoşani, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi daune morale în valoare de 250.000 de lei, după ce, anul trecut, a intrat într-o gospodărie din Alba Iulia, iar când s-a întâlnit cu proprietara a lovit-o cu o piatră de mari dimensiuni, dar şi cu picioarele, în zona capului şi a pieptului, până a murit.

Pe fiul acesteia l-a rănit grav, acesta fiind internat o perioadă lungă de timp în spital.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, fiind pronunţată luni seara.

Pe lângă daunele morale, Lupu Mădălin Miki este obligat să plătească fiului femeii omorâte daune materiale în valoare de peste 12.700 de lei, care constau în cheltuieli de înmormântare şi spitalizare.

La unul dintre ultimele termene ale procesului, procurorul a solicitat pedeapsa închisorii pe viaţă, cerându-i magistratului să ţină cont că acesta nu a avut niciun fel de remuşcări, cu toate că şi-a recunoscut fapta, dar şi pentru că este recidivist, fiind eliberat condiţionat.

De asemenea, procurorul i-a amintit magistratului că două zile mai târziu, după faptele de la Alba Iulia, Lupu a mai comis o crimă, la Botoşani, în circumstanţe similare.

Lupu Mădălin Miki a reuşit să fure din gospodăria în care a intrat, în iulie 2017, suma de 4.300 de lei, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Imediat după aceea, el a mers cu taxi până la Cluj-Napoca, plătind cursa, probabil, chiar cu banii furaţi de la femeia pe care a omorât-o. Când a ajuns în judeţul Botoşani, tânărul a intrat într-o locuinţă să fure, a fost surprins de proprietară, o femeie în vârstă, şi a omorât-o şi pe aceasta.

 

sursa : mediafax.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata