Începe Postul Adormirii Maicii Domnului

0 267

Postul Adormirii Maicii Domnului este al treilea post mare din anul bisericesc și durează două săptămâni.

Postul Sfintei Maria, dedicat sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, durează două săptămâni. Tradiția spune că postul Sfintei Maria ar fi rupt din postul Paștelui, care în trecutul îndepărtate ar fi durat nouă săptămâni și nu șapte, ca în prezent. Originea acestui post a fost fixată în secolul al V-lea când s-a dezvoltat cultul Maicii Domnului. Postul Adormirii Maicii Domnului este stabilit de Biserică pentru reamintirea virtuților Sfintei Fecioare Maria și a postului cu care ea însăși s-a pregătit, după tradiție, pentru trecerea la cele veșnice.

În fiecare zi a acestui post, în bisericile ortodoxe, se săvârșește o rugăciune specială, închinată Maicii Domnului: paraclisul. Excepție de la această regulă fac zilele de sâmbătă seara și ajunul Schimbării la Față, când se săvârșește slujba Vecerniei.

Postul Sfintei Marii este al treilea post din cele patru din decursul anului care are o dată fixă. Conform tradiției, în Postul Sfintei Mării oamenii trebuie să facă pace unii cu ceilalți, ca să le meargă bine tot anul.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata