Incepe dosariada pentru obtinerea gradatiei de merit in invatamant

0 603

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a aprobat numărul de gradaţii de merit care se vor acorda de la 1 septembrie. În cadrul comisiei paritare a fost stabilit un număr de 207 de gradaţii de merit, la stabilirea numărului  ţinându-se cont că în acest an ies din plată 221 de gradaţii, dar şi de personalul existent în sistemul de învăţământ botoşănean, în martie 2018. „Cele 207 de gradaţii au fost repartizate pe discipline. Cele mai multe sunt pentru învăţători, educatoare, profesori de limba română, matematică”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Elementele de noutate faţă de sesiunea de concurs din 2017 constau în stabilirea unui punctaj minim de 65 de puncte dintr-un total de 110 posibile, faţă de 70 de puncte, câte erau necesare anul trecut.

Chiar dacă calendarul acestui concurs este decalat în acest an şcolar nu se va reduce şi volumul de acte pe care candidaţii le vor depune la dosarul de concurs. Perioada aceasta va fi de acum aglomerată şi cu acest concurs pentru că finalul de an şcolar este aglomerat în general prin concursurile specifice învăţământului. În anii din urmă, până la această dată se termina evaluarea candidaților. Absolut că acest concurs este aşa cum ştim se bazează pe nişte dovezi, care sunt nişte hârtii, procese verbale, diplome, probe care să susţină acoperea punctajelor din criterii”, a precizat liderul sindical.

Gradația de merit se acordă pe o perioadă de cinci ani și reprezintă 25% din salariul de bază și se pune în plată din luna septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata