Incepe cea de-a doua sesiune de inscriere in invatamantul profesional

0 356

Marţi, 29 august, începe cea de-a doua sesiune de înscriere în învăţământul profesional de stat, înscrierea elevilor desfăşurându-se în două faze.

În perioada 29-31 august (zilnic, până la ora 15:00), elevii interesaţi se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă şi care organizează sesiune de preselecţie pe baza fişelor de înscriere în învăţământul profesional de stat. În perioada 4-5 septembrie are loc înscrierea la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere şi care nu organizează sesiune de preselecţie. După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, au mai rămas 18.934 de locuri libere (din care 1.320 de locuri pentru elevii romi) dintr-un total de 36.134 de locuri aprobate, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei.

Potrivit metodologieI de înscriere, pe lângă fişa de înscriere în învăţământul profesional de stat va fi anexată şi fişa de opţiuni pentru învăţământul dual care se eliberează şi se completează la unitatea de învăţământ care organizează învăţământ dual.

Şcolarizarea în învăţământul dual are o durată de trei ani şi include stagii de pregătire practică în cadrul companiilor partenere. Elevii beneficiază de o bursă lunară de 200 de lei, de o bursă suplimentară, precum şi de alte facilităţi prevăzute în Contractul de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învăţământul dual, cum ar fi: transport, cazare şi masă asigurate de operatorii economici în mod gratuit, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata