Încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului

0 160

Înscrierile pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului încep luni, 13 iulie, și se încheie vineri, 24 iulie, conform calendarului sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național de bacalaureat, aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial. Documentele-tip de înscriere, completate și semnate, pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ – centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

 

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24-27 august, după următorul program: 24 august: limba și literatura română – E.a); 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c); 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d); 27 august: limba și literatura maternă – proba E.b).

 

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate pe 5 septembrie

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc pe 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00-20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

 

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata