Incendiu la o firmă de prelucrare a fierului forjat

0 371

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, într-o clădire din localitatea Pascari, unde funcționează o firmă de prelucrare a fierului forjat. Tavanul din lemn al contrucției s-a aprins, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

 

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șendriceni.

 

Aceștia au constatat faptul că ardea tavanul din lemn pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați. Pompierii au intervenit rapid și au stins flăcările înainte ca acestea să se extindă la utilajele pentru prelucrarea fierului forjat și construcția de obiecte din acest material.

 

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

 

simio cosma

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

 

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

 

– nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

 

– nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

 

– nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata