Incendiu la o casă din Stăuceni produs de un scurtcircuit

0 153

Casa unei familii din localitatea Stăuceni a fost în pericol, în această după-amiază, în urma unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. Când s-a produs evenimentul, proprietarul era în grădină. Acesta a observat că iese un fum negru din interior și a sunat după ajutor la 112.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stăuceni. Aceștia au constatat că ardeau un frigider și o canapea aflate într-una dintre încăperile locuinței.

Echipajele au acționat astfel încât să protejeze restul casei.

Intervenția a durat mai puțin de o oră.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

 

✔️verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

 

▪️nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

 

▪️nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

 

✔️nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici de putere mare din acelaşi prelungitor;

 

✔️nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata