Incendiu la o bucătărie de vară

0 393

O bucătărie de vară dintr-o gospodărie din Zlatunoaia a fost distrusă aproape în totalitate în urma unei explozii, urmată de incendiu.

S-a întâmplat noaptea trecută, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze. Deflagrația s-a produs în momentul în care proprietarul a vrut să folosească aragazul și a aprins un chibrit. Flăcările au cuprins, aproape instantaneu, mai multe bunuri din interior și s-a extins la acoperiș. Puțin mai târziu, în încăpere a explodat și butelia.

Chemați în ajutor, pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lunca, au ajuns la fața locului, în cel mai scurt timp, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca flăcările să se extindă la celelalte încăperi ale anexei și la casă.

Informare preventivă

 

Exploziile din cauza acumulărilor de gaze, urmate sau nu de incendiu, sunt devastatoare.

 

Putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

 

simio cosma

▪️nu folosiţi butelii de aragaz fără regulator de presiune, dacă au garnituri deteriorate sau dacă furtunul de cauciuc prezintă porozităţi, crăpături sau deformări.

 

▪️în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei și al aparatului de utilizare;

 

▪️deschideți ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;

 

▪️nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați și nu utilizați surse de foc înainte de aerisi încăperea;

 

▪️înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise;

 

▪️întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;

 

▪️umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate și numai în centru autorizate în acest sens.

 

⛔Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului! Verificarea buteliei se va face numai cu emulsie de apă cu săpun! Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata