locale psd
locale sus

Inca o scumpire : Urban Serv a cerut majorarea cu 60% a tarifului la salubrizare

0 1.126

Operaţiunile de salubrizare, respectiv curăţenia de pe străzi şi activitatea de deszăpezire vor fi mai scumpe de anul viitor. Urban Serv a cerut municipalităţii creşterea tarifului cu 60%. Primarul Cătălin Flutur a declarat că în urma discuţiilor s-a ajuns la o majorare cu 35%, majorare care trebuie însă aprobată de aleşii locali.

„Vom publica nivelul obligaţiilor noastre faţă de cei de la Urban Serv pentru tot ceea ce înseamnă lucrările lor de salubrizare, măturat străzi, curăţat zăpadă. Ei au venit şi ne-au spus că din 2013 acest nivel nu a mai fost crescut şi au invocat creşterea salariilor celor din unitate, cei mai mulţi au un salariu minim pe economie, creşterea preţului la combustibil, obligaţia legală să crească odată cu inflaţia şi ca un favor făcut municipalităţii ne-au solicitat să creştem aceste tarife pentru operaţiunile de salubrizare cu doar 35%. Calculele arătau că trebuia să creştem tarifele undeva peste 50%. Am spus „aveţi dreptate” dar să vedem ce trebuie să plătim noi în plus şi ce trebuie să încasăm ca să plătim în plus”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Acesta susţine că s-a ajuns la o astfel de majorare ridicată pentru că nu s-a mai crescut preţul de ani de zile.

„Singurul meu regret este că dacă se făceau aceste creşteri treptat, an de an, cu un procent onorabil, 3 sau 5 %, ajungeam în ziua de astăzi atât la partea de venituri, cât şi la cheltuieli la nişte cifre relativ rezonabile. Făceam o creştere acum de doar 3%, dar suntem în situaţia în care am constatat că foarte multe lucruri din primărie au fost lăsate aşa, nu creştem, nu dăm, nu facem, nu numai în domeniul acesta”,  a precizat primarul municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata