„Împreună mai pregătiți” – „Ziua Protecției Civile din România”

0 174

Anul acesta, pe 28 februarie, se împlinesc 87 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile, serviciu care s-a aflat permanent acolo unde semenii noştri au fost în suferinţă, ameninţaţi de numărul tot mai mare al dezastrelor naturale şi catastrofelor.

 

Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, organizează o serie de activități ce se vor desfășura sub sloganul ”Împreună mai pregătiți!”.

 

În acest context, declarăm perioada 26 februarie – 04 martie, „Săptămâna porților deschise” la toate subunitățile de intervenție. Astfel, între orele 10.00 – 14.00, cetățenii vor putea viziona tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului și vor primi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă.

 

Totodată, se vor desfășura activități de informare și educare preventivă și exerciții de evacuare în caz de cutremur în unitățile de învățământ și instituțiile publice din Botoșani, Dorohoi, Flămânzi, Darabani, Ștefănești, Buceea, Săveni, Copălău, Tudora, Vlădeni, Avrămeni și Trușești.

 

Pe lângă sfaturi, botoşănenii vor primi și materiale informative din cadrul campaniilor naţionale „Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!”, “Vreau să fiu voluntar!” şi „Nu tremur la cutremur”.

 

Premergător sărbătoririi „Zilei Protecției Civile din România”, s-au desfășurat activități de informare și educare preventivă în cadrul campaniei „Un cămin sigur pentru copilul tău”, dar și instructaje de pregătire în domeniul acordării primului ajutor medical a persoanelor cu dizabilități din cadrul Asociației „Ridică –te și umblă”.

 

Sub sloganul „Împreună mai pregătiți” s-au desfășurat convocarea de pregătire a șefilor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, precum și pregătirea celor 47 de botoșăneni care s-au înscris în cadrul programului național „Salvator din pasiune”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata