IGPR: Polițistul atacat cu o sabie în timpul perchezițiilor nu purta casca. Medic : ” Sunt leziuni complexe, leziuni severe, leziuni pe care putini le vad in viata”

0 814

Un ofițer de la Serviciul de Acțiuni Speciale SUCEAVA este în stare gravă la spital după ce marți dimineață a fost atacat cu o sabie de un suspect, în timpul unor percheziții în Rădăuți. Acesta participa la percheziții privind destructurarea unei grupări de trafic de droguri. El este căsătorit și are doi copii.

Conducerea IGPR a anunțat într-o conferință de de presă că polițistul atacat nu avea cască pe cap.

Elicopterul SMURD cu polițistul rănit a aterizat pe Heliportul de la Spitalul de Pediatrie “Sfânta Maria”din Iași, bărbatul fiind preluat de un echipaj de pe Terapie Intensivă Mobilă aparținând SMURD. El este transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru a fi supus unor investigații medicale.

DIGI 24 a difuzat primele imagini de la locuința atacatorului, pe numele lui Alexandru Huțuleac, și sabia cu care l-a atacat pe ofițerul SAS. „Se pare că la percheziția de anul trecut a fost aceeași echipă. Știau locul dar avea și trei câini de luptă. Autorul probabil se aștepta, pentru că au spart ușa cu berbecul, la a doua l-a lovit cu sabia în cap”, a mai spus Dumitru Coarnă.

Alexandru Hutuleac a fost arestat pentru trafic de droguri in iulie 2016. Judecatorii suceveni au considerat insa ca el nu reprezinta un pericol, asa ca dupa o vreme a fost eliberat si a fost retrasa inclusiv masura controlului judiciar.

Medicul Tudor Ciuhodaru, de la medic de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, a declarat că poliţistul a fost operat de o echipă complexă, iar leziunile sunt severe, ”puţini le văd în viaţă”.

”Pacientul a fost dus imediat în sala de operaţie unde o echipă mixtă, complexă, formată din peste 10 oameni. S-a intervenit pentru a face ceea ce trebuie în astfel de situaţii. În momentul de faţă este la Terapie Intensivă. Ţinând cont de severitatea leziunilor şi de multiplele complicaţii posibile, putem spune că prognosticul se menţine în continuare extrem de rezervat. Intervenţia a durat mai multe ore (…). Sunt leziuni complexe, leziuni severe, leziuni pe care puţini le văd în viaţă, mai ales de către cei care nu au de-a face cu astfel de patologii”, a declarat presei dr. Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, bărbatul de 35 de ani a beneficiat de cel mai bun tratament chirurgical, în centrul de excelenţă al unităţii medicale, dar este prematuri să se spună care sunt şansele de reuşită.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata