parlamentare sus
achitei top

Hristos a Inviat !

0 654

Botoşănenii au întâmpinat bucuria Învierii Domnului în lăcaşele de cult. La miezul nopţii, credincioşii au primit cu bucurie în suflet vestea Învierii Domnului şi Lumina Sfântă, strigând în cor „Hristos a Înviat!”.
Mulţi dintre botoşăneni au ales să participe la slujba de la Biserica Pacea. La fel ca şi în anii trecuţi, slujba s-a ţinut în aer liber, în curtea bisericii, şi a atras sute de credincioşi de toate vârstele. La miezul nopţii, au luat lumină şi au cântat, în cor, „Hristos a înviat din morţi/Cu moartea pe moarte călcând/Şi celor din morminte/Viaţă dăruindu-le”.
După ce au luat Lumină cei care au rude care-şi duc somnul de veci în cimitirul Pacea au mers la mormânt unde au aprins lumânări pentru cei plecaţi în lumea celor drepţi.

psd parl jos

Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara, cu un avion special care a aterizat în Bucureşti. De la aeroport, lumina a ajuns şi la Botoşani prin intermediul unui delegat al Protopopiatului Botoşani. Preoţii botoşăneni au fost să primească Lumina la Biserica „Sfântul Ilie”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata