„Hai in Botosani” – invitatie inedita pentru turisti lansata de patru soliste de muzica populara – VIDEO –

0 10.790

„Hai la Botoşani! … pe al nostru plai” este invitaţia lansată de patru soliste de muzică populară pentru cei care doresc să descopere locurile de naştere a lui Mihai Eminescu, George Enescu, Ştefan Luchian sau Nicolae Iorga.  Prin intermediul unui videoclip, Iustina Irimia, Lorena Dupu, Loredana Călin și Simona Mazăre prezintă principalele puncte de atracţie cultural şi ecumenice ale judeţului. „Ne-am unit glasurile, cu bucurie, într-un cântec, compus special în scopul promovării județului. Botoșaniul este un ţinut ce poate fi numit, pe bună dreptate, „leagănul culturii românești”, dacă ne gândim la ilustrele personalități care s-au născut pe aceste meleaguri (M. Eminescu, G. Enescu, Șt. Luchian, N. Iorga ). Și nu doar datorită acestor nume Botoșaniul poate urca piedestalul turismului românesc, ci și prin cadrul natural, prin cel spiritual sau prin cel tradiţional! Acestea sunt premisele de la care am pornit atunci când am început a pune acest proiect în aplicare și ne dorim din suflet să aducă o contribuție semnificativă la nivel de promovare a județului nostru. Totodată, l-am şi denumit astfel, cântec de promovare, dar, în acelaşi timp, poate fi receptat şi ca o invitaţie în Botoșani pentru cei care încă nu au ajuns pe al nostru plai.”, este mesajul melodiei lansate vineri seară.  Melodia devine astfel singura invitaţie de acest gen lansată pentru cei care doresc să descopere judeţul Botoşani.

Videoclipul a suprins într-un mod execepţional unele dintre cele mai importante atracţii ale judeţului. De la Ipoteşti la Dorohoi, de la Ştefăneşti la Popăuţi, Vorona şi Tudora, sunt prezentate crâmpeie din ceea ce înseamnă viaţa botoşănenilor.

Filmările au avut loc la Casa Memorială ,,M. Eminescu” de la Ipoteşti, lacul și codrii din Ipoteşti, Casa Memorială ,,G. Enescu” de la Liveni, Casa Memorială ,,Şt. Luchian” din Botosani, Casa Memorială ,,N. Iorga” din Botoşani, la Prut, lângă orașul Ștefănesti, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, acasă la meșterul popular Dănuţă Stan din satul Zăiceşti şi în atelierul de olărit al familiei Iacinschi din Botosani, precum şi în alte cadre naturale din județ. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material!

VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata