Guvernul retrage ordonanța privind majorarea salariului minim în construcții și agricultură, pentru că unele salarii ar fi scăzut după introducerea contribuțiilor la sănătate

0 176

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că Guvernul retrage proiectul de ordonanță privind majorarea salariului minim în construcții, agricultură și industria alimentară, pentru unele salarii ar fi scăzut după introducerea contribuțiilor la sănătate.

 

simio cosma

„Calculele prezentate în această dimineață de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din cosntrucții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea. Cu toții, și mai ales, eu am promis că nu se va întâmpla acest lucru și nu sunt de acord cu acest lucru. Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă. Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul”, a declarat Ciolacu, în ședința de Guvern de joi.Guvernul avea pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de hotărâre prin care salariul minim general brut se majorează de la 3.000 la 3.300 lei, începând cu 1 octombrie, pe care îl va adopta.

 

Sursa g4media.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata