parlamentare sus
achitei top

Guvernul Orban îşi asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin

0 150

Primarii ar putea fi aleşi în două tururi de scrutin. Pentru asta, Guvernul îşi riscă din nou mandatul şi anunţă că îşi asumă răspunderea pe noua lege. Noua opoziţie vorbeşte deja de o moţiune de cenzură. PSD se bazează pe voturile UDMR. Matematic, cele două formaţiuni ar avea majoritatea să răstoarne Executivul. Ar fi primul pas pentru declanşarea alegerilor anticipate.Ludovic Orban, premierul României: Am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi. 

Cu acest anunţ a deschis premierul şedinţa săptămânală a Executivului. Ludovic Orban a explicat care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii în premieră pentru România.

Ludovic Orban, premierul României: Sunt foarte mulţi primari care datorită acestui sistem, fără să aibă nicio performanţă în administrarea localităţilor lor, fără să aibă vreun plan de dezvoltare al comunităţilor locale pe care le au în grijă ca şi primari – reuşesc să se realeagă din cauza distribuţiei voturilor către ceilalţi contracandidaţi

Preşedintele Klaus Iohannis susţine iniţiativa Guvernului.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata