Guvernul Ciucă a promis: Nu vor fi tăiate salariile, nu vor fi bugetari dați afară din sistem și nici nu vor fi introduse taxe și impozite

0 281

În vreme ce conglomeratul de crize se acutizează în România, din ce în ce mai mulți români se tem că Guvernul va fi nevoit să taie din locurile de muncă, din salarii sau măcar să introducă noi taxe și impozite. Premierul Nicolae Ciucă a explicat joi, în 20 aprilie, că nu vor fi impuse măsuri de austeritate.

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat succint, planul de reducere a cheltuielilor publice. Vor urma discuții în coaliție, pentru ca săptămâna viitoare să fie anunțate punctual toate deciziile.

simio cosma

„Un subiect foarte important este acel mecanism prin care dorim să gestionăm cheltuielile publice. Am luat decizia ca la nivelul Guvernului, discutată și în coaliție, să identificăm acele măsuri fiscale prin are să chibzuim mai bine cheltuielile astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit. 

Toate aceste măsuri au suvernit din momentul în care la finalul primului trimestru am constatat că există un deficit în colectare, deficit care aparține preoponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să-și plătească datoriile către stat și în același timp dau sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să-și îndeplinească sarcinil de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri. Sunt elemente pe care le-am discutat cu domnul ministru Câciu, cu șeful ANAF Heiuș, șeful de la marii contribuabili, domnul Mișa, cu șeful de la Vamă, domnul Mihei. Toți acești directori de instituții trebuie să înțeleagă că e nevoie de o coordonare foarte bună între instituții, dar în același timp și de un dialog cu cei cu care lucrează în mod nemijlocit. Este o problemă a Guvernului pe care o rezolvăm. Ca măsură de siguranță trebuie să facem astfel încât măsurile fiscale pe care le vom aproba săptămâna viitoare, să nu ieșim din ținta de deficit.

 

Nu vorbim despre măsuri de austeritate! Am văzut că orice economie nu funcționează în parametrii normali, cu măsuri de austeritate. Dar cu măsuri de cumpătare cred că se poate discuta astfel încât gestionarea banilor publici să se facă într-un mod cât mai eficient. Aceste măsuri nu vor viza în niciun fel anvelopa salarială, nici investițiile, nu vor fi introduse taxe și impozite noi. Este o decizie pe care am luat-o la nivelul coaliției, pe care a anunțat-o și președintele României, care trebuie să aducă liniștea pentru toți cei care au fost speriați de aceste măsuri de la nivelul Guvernului. Nu vizăm măsuri care să afecteze puterea de cumpărare a cetățenilor, în condițiile în care am trecut cu toții prin această perioadă de criză (…) România a reușit să fie cea mai stabilă economie din regiune”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata