Guvernul a esalonat pe cinci ani pentru drepturile salarile castigate in instanta de cadrele didactice

0 408

Profesorii botoşăneni vor primi în următorii cinci ani, în mod eşalonat, banii pentru plata drepturilor salariale, drepturi câştigate în in­stanţă de către cadrele didactice. Proiectul de Lege a fost realizat de către premierul Mihai Tudose şi de către Liviu Dragnea, de către ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi vi­ce­premierul Marcel Ciolacu.

Proiectul de Lege prevede că, „înce­pând cu anul 2018, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Educaţiei Naţio­nale, se asigură fondurile necesare pentru executarea hotărârilor judecătoreşti de­venite executorii până la 31 decembrie 2017, având ca obiect acordarea de da­une-interese moratorii sub forma do­bânzii legale pentru plata eşalonată a su­melor prevăzute în titluri executorii prin care s-au acordat drepturi salariale personalului din învăţământ“.

În cadrul Proiectului de Lege este prevăzut ca, în 2018, profesorii să pri­mească 5% din valoarea titlului executoriu, în 2019 aceştia vor primi 10%, în 2020 şi 2021 vor primi câte 25%, iar în ultimul an, în 2022, profesorii vor primi 35%. Nor­mele metodologice nu au fost încă stabilite, Ministerul Educaţiei urmând să stabilească exact cum vor fi calculate sumele pe care le vor primi profesorii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata