Guvernul a decis! Bicicletele și trotinetele electrice vor avea nevoie de RCA

0 149

Bicicletele electrice și trotinetele electrice vor trebui obligatoriu asigurate, se arată într-un proiect de lege adoptat vineri de Guvern.

Guvernul a adoptat vineri un proiect de lege care prevede, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, reașezarea întregului sistem al asigurărilor obligatorii pentru vehiculele care circulă pe drumurile publice, RCA.

Proiectul adoptat își va urma parcursul parlamentar pentru aprobare și intrare în vigoare.

 

„Vor intra sub obligația de asigurare și vehiculele care, conform legislației naționale, nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării, și dau două exemple relevante: trotinetele electrice și bicicletele electrice vor trebui obligatoriu asigurate”, a spus Mihai Constantin.

 

Acesta arată că vor fi și exceptări de la obligativitatea asigurării RCA pentru vehiculele retrase temporar sau permanent din circulație și a căror utilizare este interzisă.

 

„Vor fi exceptate de la o astfel de asigurare fotoliile rulante sau vehiculele similare cu propulsie proprie, destinate a fi utilizate în mod exclusiv de către o persoană cu dizabilitate fizică locomotorie.

O altă excepție de la obligativitatea de asigurare este cazul utilizării vehiculelelor în cadrul evenimentelor și activităților sportive cu motor, inclusiv a curselor și competițiilor, dar această exceptare se aplică numai în cazul în care organizatorul sau orice altă parte implicată în eveniment are încheiată o asigurare sau pune la dipoziție o garanție alternativă care acoperă eventualele prejudicii care ar fi intrat sub incidența unui RCA clasic”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de Mediafax.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata