Guvernul a aprobat OUG care permite amânarea ratelor şi în 2021. Programul IMM Invest, prelungit până în iunie

0 139

Guvernul a aprobat OUG cu măsuri bugetare. Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat OUG care permite amânarea ratelor, iar solicitările vor putea făcute până la 15 martie 2021. Perioada totală pentru care se poate solicita amânarea plăţii ratelor este de 9 luni.

”O altă OUG pe care am aprobat-o astăzi şi la care s-a lucrat în timp record, este o OUG pe care o aşteaptă mulţi români. Este vorba despre modificarea OUG 37, privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate (…) este vorba despre prelungirea amânării ratelor la bancă”, a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, premierul Florin Cîţu. Acesta a explicat că  maximul este 9 luni de zile. ”Dacă ai avut 9 luni de zile rata amânată, nu mai poţi să amâni, dar ceilalţi pot să meargă până la 9 luni de zile. Partea bună este că sunt şi persoane care nu au făcut parte până acum şi pot să aplice”, a precizat premierul, afirmând că nu e modifică condiţiile pentru a se putea cere amânarea ratelor.

Solicitările pot fi transmise până la 15 martie 2021, iar creditorii vor realiza analiza şi transmite decizia până la 31 martie.

Guvernul a aprobat OUG prin care Programul IMM Invest a fost prelungit până la 30 iunie 2021, iar bugetul a fost majorat la 7,18 miliarde lei. Se lansează Subprogramul Agro IMM Invest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata