Guvernul a anunțat ce se întâmplă cu slubjele de Crăciun anul acesta

0 518

Guvernul anunță, în plin scandal legat de pelerinajul de Sfântul Andrei de la Constanța, că slujbele de Crăciun se vor putea desfășura atât în interior, cât și în exteriorul bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Slujbele de Crăciun se pot desfășura în biserică. Secretarul General al Guvernului a precizat faptul că autorițile române caută soluții, astfel încât credincioșii să fie în siguranță. Conform unui mesaj postat de acesta pe Facebook,  slujbele de Crăciun se pot desfăşura și în biserici, dar cu respectarea măsurilor anti-Covid. Condiţia este ca autorităţile şi reprezentanţii lăcașelor de cult să găsească soluţii pentru respectarea regulilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte şi cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Identificăm împreună soluţii prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creştineşte la biserică. Reprezentanţii cultelor religioase susţin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toţii conştienţi de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului.

Slujbele de Crăciun se pot desfășura în biserică. Anunțul Guvernului vine în contextul scandalului legat de organizara pelerinajului cu ocazia Sfântului Apostol Andrei de la Constanța. Instanța a respins cererea făcută de Arhiepiscopul Tomisului cu privire la organizarea pelerinajului, în prezent ÎPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul cu participarea credincioșilor din toată țara.

Arhiepiscopul i-a transmis miercuri seară o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează „abuzuri” împotriva clerului şi credincioşilor, deoarece aceştia sunt împiedicaţi să desfăşoare datinile bisericeşti.

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a cerut Guvernului să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, „într-un mod excepțional, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata