Greva foamei in fata Prefecturii pentru pamant

0 437

Doi botoşăneni, tată şi fiu din comuna Cristeşti, au intrat azi în greva foamei în faţa Instituţiei Prefectului nemulţumiţi primarul nu le concesionează teren pentru pășunatul animalelor.   Aceştia au protestat şi anul trecut considerându-se nedreptăţiţi de hectarele de teren pe care li primesc de la primărie .

Noi suntem fermieri și avem și certificate și nu avem unde să ducem animalele la pășunat. Animalele noastre sunt obligate să moară. Le ținem închise. Ar trebui să ne concesioneze primarul măcar 20 de hectare . La tot satul le-a dat iar nouă nu. Sunt oameni care au 30 de oi și au primit în concesiune peste 20 de hectare. Este dreptul meu legal. Băiatul meu este fermier și avea prioritate, însă a fost dat afară de primar. El ne-a cerut taxă de protecție și nu am dat nimic. Vom sta în greva foamei nelimitat, și pe timpul nopții și să meargă primarul să îngrijească de animale”, a precizat Mihai Pintilie Vasile.

Prefectul Dan Şlincu susţine că familia va primi suprafaţa de teren pe care o merită după efectivul de animale. „Cunoaştem speţa dumnealor pentru că au recurs la această formă de protest şi anul trecut. Atunci ne-am deplasat în teren împreună cu specialiştii agricoli de la Primăria comunei Cristeşti şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie. La momentul respectiv lucrurile s-au lămurit.
Anul acesta, cei doi au făcut o solicitare la Primăria Cristeşti pentru alocarea în concesiune a unei suprafeţe mai mari de păşune fără însă să dovedească efectivul de animale cu documente.
Pentru efectivul de 280 de oi, având în vedere normativul de 23 de oi pe hectare, dumnealor vor primi în concesiune în jur de 15 hectare de păşune la nivelul UAT Cristeşti”, a declarat Dan Şlincu, prefectul judeţului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata