locale psd
locale sus

Greva continuă în educație. Sindicatele au respins oferta Guvernului

0 489

Sindicaliştii au decis să respingă oferta Guvernului. Anunţul a fost făcut chiar din Piaţa Victoriei, de la protest. Ba mai mult, liderii FSLI anunţă că vor fi greve în continuare, cât timp Guvernul continuă să vină cu astfel de oferte.

 

„Le-am transmis aseară că vom transmite oferta în teritoriu şi vom veni azi cu un răspuns. Răspunsul a venit, respingem categoric oferta”, au spus, printre altele, liderii sindicali.

 

Am promis să dăm un răspuns Guvernului la oferta de aseară. Iar răspunsul se vede aici, astăzi. Greva declanşată de noi nu mai e legată doar de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, pentru respect. Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest simbolic. Am aici o carte care reprezintă esenţa proiectului România Educată. Prin atitudinea Guvernului, a Parlamentului, devine conţinut lipsit de sens. O las aici, pe asfalt, pentru a înţelege că România se îndreaptă spre statutul de România Eşuată.

Aceste vouchere nu contribuie cu nimic la pensie. Oamenii vor venituri care să ajute la pensii. Guvernul nu a înţeles nimic. Nu poţi veni în faţa corpului profesoral să propui aceste vouchere. Oamenii aveau nevoie de salarii decente. Nu şi-au luat niciun angajament legat de salarizare. Acea lege unitară a salarizării care va fi negociată din 15 iulie nu oferă nicio garanţie că va fi respectat statutul celor care lucrezaă în sistem. Guvernanţii nu au înţeles nimic. Oamenii care protestează o fac pentru că au fost jigniţi, umiliţi. O să le arătăm guvernanţilor ce înseamnă să fii cadru didactic. Nu acceptăm umilinţa şi obedienţa faţă de cei care ne conduc.Prin urmare, tot ce se întâmplă în continuare, mă refer la examene, e responsabilitatea Guvernului. Guvernul trebuie să răspundă în faţa părinţilor şi copiiilor.

Ei trebuie să vină cu o ofertă care să fie acceptată de colegii noştri. Dacă nu, acţiunea de protest va continua. Colegii au transmis ferm că atât timp cât nu va exista o soluţie corectă, nu va înceta acţiunea. Pe baza actualelor propuneri venite de la Executiv, greva va continua”, transmit liderii FSLI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata