Gospodărie cuprinsă de flăcări la Știubieni

0 514

Un incendiu violent a izbucnit, seara trecută, într-o gospodărie din localitatea Știubieni, unde două anexe și un solar au fost cuprinse de flăcări. Apelul de ajutor a fost făcut chiar de proprietar.

 

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Știubieni. Aceștia au constatat faptul că o magazie din lemn, un adăpost de animale și un solar ardeau generalizat. Pompierii au acționat rapid pentru ca incendiul să nu se extindă la casă și alte construcții din gospodărie.

 

Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de un scurtcircuit.

 

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

 

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

 

– nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

 

– nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

 

– nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

 

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

 

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata