parlamentare sus
achitei top

Gheorghe Flutur, seful CJ Suceava : „Unora nu le convine ce spun eu, dar nouă ne lipseşte organizarea” – VIDEO –

0 594

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost şi el prezent la clausterul regional pe bioeconomie de azi de la Botoşani. Obiectivul principal îl constituie analiza oportunităților de dezvoltare în acest domeniu în arealul Suceava-Botoșani. Acestor firme urmează să li se prezinte oportunitățile de finanțare din fonduri nerambursabile, pe care acestea le pot accesa în vederea dezvoltării și creării de noi locuri de muncă.

psd parl jos

„Am sperat că vom demara mult mai repede aceste proiecte cluster, din păcate nici la ora aceasta ghidul nu este operațional ca să putem să dăm drumul.  Oameni buni, vă mărturisesc că m-am întors și am candidat pentru un nou mandat de președinte la CJ la Suceava, pentru că mi-am dat seama că trebuie să-mi folosesc experiența de ministru, de om politic, de parlamentar în cultura asociativă ca să rezistăm pe piață. Nu vom rezista pe piață. Noi mâncăm mere, cartofi, carne din Polonia, pentru că au asocieri și clustere. Dragii mei botoşăneni Bucovina a fost sub austrieci 144 de ani şi poate are un avantaj că e umpic înainte datorită sistemului de organizare pe care l-am moştenit. Unora nu le convine ce spun eu, dar nouă ne lipseşte această organizare. Ducem lipsă şi ne este dor de o astfel de organizare care a fost dură…Dacă vrem să fim competitivi şi să pătdrundem pe piaţă şi suntem numai orgolioşi plătim. Cum putem să rezistăm noi în acest colțișor de țară, să contemplăm sărăcia de 27 de ani și tot să facem fel de fel de întâlniri pe sărăcie dacă nu avem inițitive. Suntem în al 12-lea ceas și trebuie să ne mișcăm foarte repede”, a declarat Gheorghe Flutur.

VIDEO

Clusterul a fost constituit în luna noiembrie 2016 și care are ca misiune asumată dezvoltarea economică a arealului Suceava-Botoșani. În cadrul Clusterului, până la această dată a fost aprobată inițierea demersurilor de constituire a Parcului Industrial Bucovina I, care va funcționa în arealul Centrului Economic Bucovina Suceava, situat în vecinătatea Aeroportului Internațional Ștefan cel Mare, Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani urmând a fi unul dintre rezidenții acestui parc industrial. În prezent, parcul industrial se află în etapa de constituire, domeniile de activitate ale acestuia urmând a fi stabilite și în funcție de cererea existentă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata