locale psd
locale sus

Gheorghe Flutur: Guvernul va aproba joi indicatorii tehnico – economici pentru autostrada Suceava-Pașcani

0 328

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți seara, că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru tronsonul de autostradă Suceava-Pașcani.

”Autostrada Moldovei – A7, urcă în mod clar spre Suceava. Vreau să mulțumesc Guvernului României, premierului Marcel Ciolacu, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și tuturor celor care s-au implicat de-a lungul timpului, ajungându-se acum la scoaterea la licitație a execuției acestui tronson. Suceava vă mulțumește tuturor!”, a transmis Gheorghe Flutur, potrivit obiectiv de Suceava.ro.

Acesta a remintit implicarea sa nemijlocită în acest proiect. ”Am fost la București săptămânal, am mediat zeci de primari și localnici și astăzi avem o certitudine, Suceava va fi legată de capitala țării prin autostradă, așa cum săptămâna trecută am avut o altă certitudine, că începe construcția Autostrăzii Nordului”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, citat de obiectiv de Suceava.ro.

Conform acestuia, tronsonul de autostradă Suceava-Pașcani are 62 km, cu 23 viaducte, 37 pasaje, 12 poduri, 8 parcări stânga-dreapta și 2 centre de întreținere și coordonare. Valoarea proiectului de este de 1,8 miliarde de euro, finanțat prin Programul Operațional de Transport.

Vor fi 5 noduri rutiere, unul în județul Iași, la Tătăruși și patru în județul Suceava, la Dolhasca, Roșcani, Dumbrăveni și aeroportul Suceava.

Pe teritoriul județului Suceava vor fi 43,17 km de autostradă, vor fi perdele forestiere, panouri fotovoltaice, iluminat public în zona nodurilor rutiere. De aici încolo urmează licitația pentru Proiectul Tehnic și execuție.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata