Gheorghe Ciobotaru: „De ce este necesar “Consiliul Înţelepţilor”

0 131

(CP) Ştim din toate alegerile de până acum, că nici un primar, nu a putut cunoaşte diversele necazuri ale  comunităţii şi că necunoaşterea problemelor este, parțial, şi motivul nerezolvării acestora.

În perioada alegerilor întâlnim mulţi candidaţi care fac multe promisiuni doar pentru a atrage voturi, dar la sfârşitul mandatului aflăm că răspunzători pentru ineficienţa lor au fost adversarii politici, guvernul, bugetul mic, etc.

Motivul principal pentru faptul că sunt situaţii nerezolvate de 30 de ani este necunoaşterea problemelor de către cel care candidează, că după ce a fost ales nu se informează şi uită că este în slujba cetăţeanului.

De aceea este necesar “Consiliul  Înţelepţilor” format din cetăţeni cu experienţă de viaţă, câte unul din fiecare cartier şi care să se întâlnească cu primarul cel puţin o data pe lună, de regulă înaintea şedinţei de consiliu local şi care să aducă în dezbatere toate necazurile cetăţenilor, de la probleme personale, existenţiale până la cele de administrare, parcări, locuri de joacă, salubrizare, siguranţă şi securitate, căi de acces, drumuri, iluminat, etc.

Doar aşa putem să cunoaştem,  să administrăm transparent şi să rezolvăm lucrurile prin proiecte de hotărâri şi proiecte de finanţare inițiate de primar,  în favoarea dezvoltării oraşului şi celor ce ne aleg.

Un astfel de consiliu se poate face şi pentru tineri, şi pentru problemele cu care se confruntă ei, dar acest lucru va fi în sarcina unui viceprimar tânăr și entuziast.

 

Candidat la primăria Botoşani din partea PMP,

Gheorghe Ciubotaru

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata