Genii ale educatiei botosanene rasplatite de municipalitate – VIDEO –

0 401

Două genii ale educaţiei botoşănene au fost premiate de municipalitate azi de Ziua Mondială a Educaţiei. Elevul Ştefan Bălăucă şi profesorul Grigore Luisian au primit titlul de „Cetăţean de onoare” în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local.

VIDEO

” Este o şedinţă festivă a Consiliului Local al municipiului Botoşani, mi-aş dori din suflet să avem ocazia să facem astfel de şedinţe festive de mai multe ori pe an. Despre educație toată lumea vorbește, toți știm și spunem mult. Eu vreau să vin cu minimum două lucruri spuse acum câteva sute de ani de persoane care poate nu erau atât de implicate în educație dar care poate au simțit lucrul acesta. Și vreau să vă spun o pildă a Sfântului Ioan Gură de Aur care spunea așa: „dacă îți iubești copilul, arat-o prin educația pe care i-o oferi”. Tot el spunea că: „un tânăr ade a cărei educație nu te ocupi este un pământ înțelenit pe care cresc mulți spini. ”Cred că nu ar trebui să spunem mai mult, pentru că mare dreptate au avut. Doar atât ar trebui să mai spun, că educația ar trebui să fie prioritatea fundamentală, repet, fundamentală, a oricărei societăți”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului.

VIDEO

 

Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, a ţinut să le adreseze celor doi un cuvânt de mulţumire.

„Asistăm astăzi la un moment de excepţie pentru învăţământul botoşănean, doi exponenţi ai şcolii botoşănene, un elev şi un profesor, primesc o asemenea distincţie drept recunoaştere a ceea ce au făcut dumnealor pentru învăţământul botoşănean şi nu numai. Nu putem decât să mulţumim elevului Ştefan Bălăucă pentru toate rezultatele aduse municipiului Botoşani şi nu numai, şi ţării, 18 olimpiade naţionale la care a participat, de la care nu s-a întors niciodată fără premiu, cinci medalii internaţionale, din 2014 Ştefan ne-a obişnuit să vină acasă cu rezultate notabile…Pentru domnul profesor, îl apreciez şi îl cunosc încă de când eram elev. Îmi aduc aminte când eram student citeam că la Botoşani s-a făcut prima transmisiune live din ţară făcută de domnul profesor, cu elevii pe care i-a pregătit, până la robotul umanoid, dar aş vrea să îi mulţumesc că pe lângă rezultatele obţinute, a reuşit să coopteze în jurul lui generaţii de copii cărora a reuşit să le insufle această pasiune pentru robotică, pentru informatică şi să ajungă la sute de premii aduse pentru oraşul şi judeţul Botoşani. Sunt convins că în continuare va menţine ştacheta acolo sus, mai ales că acum are un fel de obligaţie morală să justifice aceastră distinciţie primită”, a spus Gabriel Hârtie.

VIDEO

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata