Gaz pentru zeci de comune din județul Botoșani

0 398

Ieri, 21 ianuarie 2021, vicepreședintele Consiliului Județean Bogdan Dăscălescu alături de președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Valea Prutului Fr Nord”, Relu Târzioru, la o nouă discuție la Transgaz privind marele proiect de extindere a rețelei pe traseul Botoșani-Săveni-Darabani.

Cu bucurie pot să vă transmit că discuția a fost extrem de bună, iar pașii de urmat sunt foarte clari.

Transgaz dorește să finanțeze lucrarea la magistrală în cadrul unui proiect mare, sincronizat cu rețelele din interiorul localităților, pentru a nu repeta erorile din proiectul Hârlău-Bucecea. Componenta de rețele din interiorul localităților, conform legislației, revine fiecărei administrații locale (comună, oraș). Acestea trebuie să înceapă cât mai repede redactarea și depunerea de proiecte pentru fonduri europene pe acest capitol.

În cel mai scurt timp va trebui să informăm Transgaz cu privire la nivelul de cerere din partea localităților și a consumatorilor finali. Mai exact, cât de mulți consumatori (locuințe, instituții) doresc să se racordeze la rețeaua de gaze naturale. Este nevoie de această informație esențială pentru documentația tehnico-economică care va sta la baza proiectului propriu-zis.

Cu surprindere, și multă responsabilitate, vă pot spune că în 2023 magistrala de gaze ar putea să fie trasă pe întregul traseu. Trebuie doar să ne mișcăm inteligent și să NU MAI PIERDEM TIMP. Astfel, vom face primii pași concreți:

În următoarele două săptămâni vom avea o sedință cu toți membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Valea Prutului Fr Nord” de pe traseul viitoarei magistrale de gaze. Este vorba despre primarii din localitățile 𝘈𝘥aseni, 𝘈𝘷𝘳a𝘮𝘦𝘯𝘪, 𝘊𝘰𝘯𝘤𝘦st𝘪, 𝘊𝘰𝘳𝘥a𝘳𝘦𝘯𝘪, 𝘊𝘰𝘵𝘶s𝘤𝘢, 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦s𝘵𝘪, 𝘋𝘢𝘳𝘢𝘣𝘢𝘯𝘪, 𝘋𝘳a𝘨𝘶s𝘦𝘯𝘪, 𝘎𝘰𝘳𝘣a𝘯𝘦s𝘵𝘪, 𝘏𝘢𝘯𝘦s𝘵𝘪, 𝘏𝘢𝘷arl𝘳𝘯𝘢, 𝘏𝘶𝘥𝘦s𝘵𝘪, 𝘔𝘢𝘯𝘰𝘭𝘦𝘢𝘴𝘢, 𝘔𝘪𝘩𝘢il𝘦𝘯𝘪, 𝘔𝘪𝘭𝘦𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘔𝘪𝘵𝘰𝘤, 𝘗al𝘭𝘵𝘪𝘯𝘪𝘴, Rădăuți 𝘗𝘳𝘶𝘵, 𝘙𝘪𝘱𝘪𝘤𝘦𝘯𝘪, 𝘚𝘢v𝘦𝘯𝘪, 𝘚𝘵a𝘶𝘤𝘦𝘯𝘪, S𝘵𝘪𝘶𝘣𝘪𝘦𝘯𝘪, 𝘚𝘶𝘩𝘢𝘳a𝘶, 𝘜𝘯𝘨𝘶𝘳𝘦𝘯𝘪, 𝘜𝘯t𝘦𝘯𝘪, 𝘝𝘪𝘪s𝘰𝘢𝘳𝘢, 𝘝𝘭a𝘴𝘪𝘯𝘦s𝘵𝘪 𝘴i 𝘝𝘰𝘳𝘯𝘪𝘤𝘦𝘯𝘪. Îi rog pe primari încă de pe acum să ia demersul foarte în serios, să identificăm viitorii abonați, pentru că ar putea fi ultima noastră șansă să dezvoltăm un asemenea proiect.

Personal, îmi ofer tot sprijinul și toate cunoștințele primăriilor care doresc să depună proiecte, astfel încât acestea să fie făcute foarte repede și foarte bine.

 

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Bo toșani

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata