Aldet

Funcția de prefect de la Botoșani este cadoul de multumire al premierului Orban pentru ALDE 

0 753

Funcția de prefect al județului Botoșani a fost făcută cadou de premierul Ludovic Orban la ALDE drept mulțumire pentru susținerea Guvernului liberal la investirea în Parlament. 

ALDE, PMP, UDMR, partide care au votat învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, negociază zilele acestea o serie de avantaje în schimbul sprijinului pe care l-au acordat PNL în Parlament, scrie G4Media.ro, citând surse politice. ALDE și PMP cer de la liberali funcții de prefecți, secretari de stat, șefi de autorități și agenții guvernamentale, șefi de companii de stat sau membri în consiliile de administrație, potrivit G4Media.ro.

ALDE solicită cinci prefecți și conducerea unor importante companii energetice, plus oameni în consiliile de administrație la mari companii de stat.

PMP vor trei prefecți, opt secretari de stat, șefia Autorității Naționale pentru Cetățenie, șefia Direcției pentru Relația cu Republica Moldova, plus conducerea a două sau trei agenții de stat. Potrivit surselor G4Media.ro, și cei de la PMP sunt interesați de domeniul energetic, în special de cel al gazelor, unde doresc instalarea unui secretar de stat.

În schimb, maghiarii de la UDMR nu au cerut funcții noi, ci doar ca liberalii să nu îi demită pe oamenii lor aflați deja în diverse posturi, precum secretarii de stat la Educație și Finanțe.

La nivelul județului ALDE a obținut funcția de prefect și două posturi de directori la instituţiile publice deconcentrate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata