FOTO VIDEO : Primarul Cosmin Andrei si directorul Bogdan Buhaianu in mijlocul comerciantilor din Piata Centrala. „Bătaie de joc din lume”

0 787

Comercianții din Piața Centrală au discutat azi cu primarul Cosmin Andrei și directorul general al Urban Serv Bogdan Buhăianu. Dacă  cei din hala de carne și hala de preparate își desfășoară activitatea în condiții normale cei din hala de lactate, legume și cei care comercializează produse alimentare situația vând afară, în condiții precare. Pentru aceștia soluția ar fi căsuțele din lemn respectiv spațiul de afară din zona 1001 articole.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și-a manifestat încă o dată interesul și disponibilitatea de a rezolva problemele comercianților din piețele orașului, generate de hotărârea Guvernului privind suspendarea comerțului din toate piețele din spații închise.

 

În această dimineață, însoțit de directorul general Urban Serv, Bogdan Buhăianu, edilul a efectuat mai multe vizite în piețe, stând de vorbă cu comercianții.

 

Astfel, au fost luate măsuri în așa fel încât aceștia să-și poată continua activitatea, cu respectarea normelor legale, iar clienții să poată beneficia în continuare de produse românești.

 

📌În Piața Viilor rămân deschise boxele laterale, cu ieșire directă afară, mesele din interior urmând a fi scoase, la cererea comercianților, în parcare, lângă sectorul „Bazar industrial”.

 

📌În hala de carne din Piața Centrală s-au montat panouri protecție plexiglass, au fost stabilite circuite separate de intrare-ieșire pentru cumpărători, fiecare comerciant are dezinfectant, la intrare fiind și un agent de ordine care va măsura temperatura celor care vor tranzita perimetrul.

 

📌În hala de legume rămân deschise doar spațiile comerciale private tip magazin.

 

📌În hala de lactate rămân deschise boxele laterale, unde s-au montat panouri protecție plexiglass, comercianții care ocupau mesele din mijloc vor fi transferați tot în interior, în fostele boxe de carne, cel mai probabil în următoarele 24 de ore, după o igienizare prealabilă și motarea acelorași panouri de protecție.

 

📌Pentru comercianții de produse alimentare și industriale din Republica Moldova, de la mesele din hala de lactate, se vor pune la dispoziție mesele în aer liber, de la 1.001 Articole sau căsuțele care se află în proprietatea primăriei.

 

În linii mari, au fost acceptate aceleași măsuri pe care primarul Cosmin Andrei le-a propus prefectului județului, încă de duminică, ba chiar le-a transmis Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) printr-o adresă oficială. Răspunsul primit a fost unul ferm însă: „respectarea hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind suspendarea activității piețelor din spațiile închise, fapt care a generat protestele comercianților botoșăneni din aceste zile.

 

Mai mult, referitor la declarațiile prefectului județului prin care oficialul menționa că din cele 29 de piețe ale județului, doar cea din Botoșani nu funcționează la parametri optimi, primarul municipiului susține că reprezentantul guvernului din teritoriu a pierdut din vedere faptul că DOAR piața botoșăneană are două hale monument istoric, construite în 1912 după planurile lui Anghel Saligny, în condițiile în care celelalte erau oricum organizate în aer liber.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata