FOTO – VIDEO Noi contre in Consiliul Local de la bustul lui Bratianu. VEZI unde este amplasat de azi!

1 931

O nouă şedinţă de Consiliul Local şi noi discuţii în van cu privire la donaţia bustului lui I. C. Brătianu între aleşii social democraţi şi cei liberali. Bustul făcut pe cheltuiala consilierului liberal Maxim Maricel nu îşi găseşte locul nici în Parcul Junior aşa cum s-a dorit iniţial dar nici în Parcul Filateliei aşa cum a propus primarul Cătălin Flutur susţinut şi de Maricel Maxim.

Tonul discuţiilor a fost dat de Mihai Tincu, liderul grupului PSD din CL. Se pare că iniţial acesta avusese o înţelegere cu consilierul liberal,. Acesta din urmă şi-a respectat partea de înţelegere şi şi-a cerut scuze că i-a făcut comunişti pe social democraţi. Joi era de aşteptat ca aleşii PSD să fie de acord cu această donaţie. Surpriză însă : „Noi suntem de acord cu proiectul de hotărâre privind acceptarea de principiu a unei donații a PNL, dar nu în Parcul Junior pentru următorul motiv: această statuie este făcută din plastic și platinată cu bronz, scrie în documentație. Această statuie, dacă o pui acolo nu rezistă nici 12 luni. Această statuie nu are două avize pentru a fi amplasată în spațiul public: un aviz al Direcției de monumente Regionale de la Suceava și un aviz al Direcției de Monumente din cadrul Ministerului Culturii. Vă propunem, dat fiind aceste chestiuni de ordin tehnic, procedural și de nerespectare a unor legi, să punem acest bust în holul Teatrului ”Mihai Eminescu” sau în viitoarea sală de marmură a teatrului” , a spus Mihai Tincu.

VIDEO

Replica a venit de la Maricel Maxim, care susţine că operele făcute de sculptorul ieşean sunt în tot parcul Copou din Iaşi. ” Vopseaua platinată poate fi reînnoită de câte ori este cazul. Nu scrie nicăieri că este din plastic. Este clar că nu vreți să respectați o înțelegere pe care spun public că am făcut-o cu domnul Tincu. Nu vă înțeleg comportamentul pe care îl aveți. Practic este un comportament bolșevic. Comunist vă mai pot face pentru că mi-am cerut scuze. Nu sunteți. Ați fi fost mândri să fiți comuniști. Îl pun pe ordinea de zi de câte ori se poate. O să-l rog pe domnul primar să-l primească în sala de ședințe” , a spus Maricel Maxim.

VIDEO

A intervenit în încercarea de a calma spiritele primarul Cătălin Flutur care a venit cu propunerea ca bustul să fie amplasat în Parcul Filateliei, iar după acceptarea de principiu a donaţiei Maricel Maxim să obţină toate avizele care mai sunt necesare pentru amplasare. Şi această propunere a fost respinsă de aleşii PSD.

După amiază consilierul Maricel Maxim a adus bustul lui I.C. Brătianu în sediul Primăriei acesta fiind amplasat pe holul de la etaj lângă uşa biroului primarului Cătălin Flutur. Bustul va rămâne acolo până când consilierii vor hotărî locul în care poate fi amplasat.

1 Comentariu
  1. un cetatean Spune

    Acest bust cred ca nu ar deranja pe nimeni indiferent unde ar fi amplasat ,mai ales ca daca ar fi sa intrebati trecatorii pe cine reprezinta si care a fost rolu lui in trecutul istoric al Romaniei toti ar da din umeri ,dar astea-s jocurile politicei moderne.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata