parlamentare sus
achitei top

FOTO : Social democratii botosaneni au plecat la miting in Capitala : „Vrem justiţie, nu poliţie politică” PSD anunta cifre record de participanti

0 4.011

Social democraţii botoşăneni au plecat în această dimineaţă la mitingul programat în Capitală de la ora 20.00. Protestul va fi unul în cămăşi albe şi cu lanterne faţă de abuzurile din Justiţie. Mobilizarea la nivelul organizaţiei judeţene PSD Botoşani a fost una exemplară. Sâmbătă dimineaţă la ora 8.00 peste 20 de autocare şi microbuze au plecat de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Iaşi, punctul de întâlnire fiind pentru toţi cei care au dorit să participe la miting.

psd parl jos

„Lege şi dreptate, nu procese aranjate”, „Vrem justiţie, nu poliţie politică”, „Pas cu pas, casă cu casă, ai venit şi ne-ai dat plasă”  „Jos statul paralel, stop abuzurilor în justiţie”

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, vineri, pentru mediafax, că la mitingul de protest de sâmbătă vor fi prezenți între 400.000 și 600.000 de oameni, de trei-patru ori mai mult decât estimaseră inițial organizatorii. ”Prezența la mitingul de mâine (sâmbătă – n.r.) va depăși cel puțin de trei patru ori cifrele pe care le-am estimat inițial”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, după ce, inițial, estimase o prezență de peste 150.000 de oameni. El a mai spus că Piața Victoriei și bulevardele adiacente vor fi blocate sămbătă seara.
”Suntem pregătiți pentru acest aflux imens de oameni care vor să participe la mitingul de protest împotriva Statului Paralel și împotriva sistemului securist. Sunt județe, cum ar fi Constanța, Vrancea, Olt, Dolj, Giurgiu, Vâlcea, Argeș, Iași și așa mai departe, în care lista celor care doresc să participe la miting depășește cu de 20-30 de ori capacitatea noastră de transport”, a adăugat el.
Codrin Ștefănescu a spus că vor să vină la miting nu numai membrii de partid, ci și oameni care vor să protesteze împotriva abuzurilor din Justiție.
”S-a depășit cu foarte-foarte mult tot ce am analizat noi inițial. Prin urmare, știrile care apar că PSD cu japca duce lumea la miting sunt o propagandă mincinoasă de tip securistoid. O să punem la dispoziție după miting lista întreagă a orașelor și a zonelor în care cererile au fost copleșitor mai mari față de posibilitățile pe care le-am putut organiza. Pur și simplu, este bătaie pe loc. Pentru fiecare loc în autocar sau în mașinile care pleacă este o concurență și există discuții încă la nivel de teritoriu cum se întocmesc aceste liste”, a adăugat Ștefănescu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că aproximativ 20.000 de membri din formaţiunea pe care o conduce vor participa la mitingul de protest împotriva abuzurilor din Justiţie, organizat sâmbătă de PSD.

”Am programat să aducem din toate judeţele din ţară, în funcţie de distanţa la care se situează judeţele de Bucureşti. Cele până în 250 de kilometri vor avea o normă mai mare, cele între 250-500 de kilometri o normă şi ceva mai mică şi cele peste 500 de kilometri vor aduce probabil un număr redus, la nivel de 100 de persoane. Bucureştiul şi Ilfovul au obligaţii mult mai mari, care se cifrează în jurul cifrei de 4.000. Per total, scontăm aproximativ 20.000 de persoane să vină”, a menţionat Tăriceanu.

Potrivit unui document intern al PSD, participanţii la mitingul de sâmbătă sunt sfătuiţi să fie îmbrăcaţi în haine albe sau costume populare, să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu lanternă.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata