FOTO Se lucrează la Biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Botoșani

0 155

Lucrările la Biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Botoșani sunt în grafic.

Aleșii locali au aprobat în ședința extraordinară de marți proiectul privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric Ansamblul bisericii Sfântul Gheorghe”. „Au fost aprobați indicatori tehnico-economici pentru a modifica o parte din cofinanțare. A intervenit și ordonanța care indexsează prețul materialelor de construcție, avem și OUG 114 care a mărit salariile în construcții. Am aprobat cofinanțarea pentru acest proiect, 2 milioane de lei fiind diferența pe care municipalitatea trebuie să o aloce. Se lucrează și la edificiu și la branșamente. Procentul de execuție este unul mulțumitor, termenul de finalizare fiind anul viitor”, a spus primarul municipiului Cosmin Andrei.
Lucrările executate în cadrul proiectului sunt lucrări de consolidare, restaurare și refacere, instalații electrice, sanitare, încălzire, montaj instalații antiefracție, dotari PSI, restaurare și consolidare clopotnița, instalații electrice și încălzire, racord gaze, mobiliar urban, branșament electric.
Ctitorită în anul 1551 de doamna Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Botoșani, Biserica „Sf. Gheorghe”, va fi complet renovată. De mai mulți ani monumentul se află într-o avansată stare de degradare și nu s-a mai intervenit din anul 1914. Lăcașul de cult va avea toate utilitățile și va fi complet reabilitată, în concordanță cu arhitectura. Odată finalizată reabilitarea inițială, biserica va putea fi și pictată, în așa fel încât tot ansamblul să devină o „grădină a Maicii Domnului”.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata