FOTO Primarul Cosmin Andrei la rând azi la Direcția de Taxe și Impozite

0 310

Primarul municipiului Cosmin Andrei a stat azi la rând la sediul Direcției de Taxe și Impozite (DIT) pentru a achita impozitul pentru anul acesta.

Edilul a ales să stea la rând ca orice cetățean pentru a ști care este situația exactă de la sediul DIT.

„Mi-am propus de mai mult timp să fac vizite neanunțate în direcțiile și serviciile subordonate Primăriei și Consiliului Local Botoșani.

Azi am ales Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL), cu scopul de a verifica, printre altele, modul cum sunt serviți contribuabilii, cât timp își petrec în așteptare pentru a-și putea achita taxele și impozitele, modul de organizare al acestei instituții și personalul care deservește cetățenii botoșăneni.

Cu această ocazie, am ales să-mi achit și eu dările către stat, stând la coadă și așteptându-mi rândul, deși de regulă plătesc taxe și impozite online.

Aproximativ 30 de minute am stat la coadă, timp în care am aflat multe. După cum am mai declarat, cetățenii sunt cei mai buni consilieri ai primarului. Timpul de așteptare se datorează măsurilor luate în actualul context pandemic.

Într-un final, am reușit să intru în incinta DITL și să-mi achit taxele”, a spus primarul Cosmin Andrei.

În urma timpului petrecut la rândul de la sediul DIT primarul susține că unii dintre botoșăneni nu sunt informați de programul instituției sau de posibilitatea achitării unor taxe la sediul de la Casa Cărții sau Uvertura Mall.După această experiență am ajuns la anumite concluzii. Sunt lucruri în această instituție care pot fi îmbunățățite în folosul și avantajul cetățenilor. Putem porni de la o mai bună informare a botoșănenilor, referitoare la programul de activitate al instituției. Mulți din cei cu care am împărțit azi timpul nu știau, de exemplu, că în fiecare miercuri, programul de lucru al DITL este în intervalul 10:30 – 18.00, sau că anumite taxe se pot achita și la Casa Cărții, respectiv în incinta Uvertura Mall.

Am câteva idei schițate, pe care le voi discuta cu conducerea DITL. Una din acestea aste amplasarea unor monitoare LED, la ghișee, pe care să ruleze în permanență informații utile cetățenilor”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata